Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Stormen, som ramte Danmark torsdag, gav sejlerne ved VM i matchrace store problemer. Foto: Mick Anderson / Sailingpix.dk

Ulrikkeholm: God chance for VM-guld

Lotte Meldgaard fører stadig VM i matchrace, efter baneområdet blev ramt af kuling, og sejladserne blev indstillet. Camilla Ulrikkeholm tror stadig på guldchancer.

Af Jacques Filtenborg |

MATCHRACE-VM: Sejlere elsker vind. Men torsdagens kuling var alligevel for stærk kost for de 16 deltagende besætninger ved VM i matchrace for kvinder, der bliver sejlet ud for Middelfart Marina. Efter kun otte sejladser i formiddags blev sejlerne sendt i sikkerhed på land, mens kulingen rasede med vind over 20 m/s i baneområdet. 

Under de gennemførste kapsejladser fik den stærke vind Match 28-bådene til at smide sig på siden, når besætningerne ikke var hurtige nok til at få slæk på sejlene i vindpustene. Det umuliggjorde fair afvikling af sejladserne, hvor der skal sejles tæt og manøvres hurtigt - med risiko for skade på både og besætninger. 

I to omgange valgte baneleder Andreas Kuchler at udskyde beslutningen om at aflyse for hele dagen, for der er mange sejladser, som skal afvikles inden verdensmesteren er fundet. Men klokken lidt over 17, kom beskeden om, at sejlerne skulle rigge bådene af og tage hjem på deres hoteller og samle kræfter til i morgen, hvor vejrudsigten lyder på stærk vind omkring 10 m/s og sol. 

Med andre ord: Optimale tilskuerforhold med startlinien og krydsmærket lige ud for den lange mole i Middelfart Marina og vind nok til, at selv de mindste fejl i bådene kan resultere i dramatiske spilerkæntringer. 

Modsat den stærke vind, som også her til aften raser over havnen, er danske Camilla Ulrikkeholm helt rolig over sin foreløbige fjerdeplads i stævnet. 

- Vi har kun sejlet omkring halvdelen af de indledende sejladser, og selvom vi har været lidt badedyrsagtige og kæntret fem gange, viser resultatet jo, at vi er med helt deroppe, hvor vi hører til, lyder det selvsikkert fra sidste år sølvvinder ved VM, skipper Camilla Ulrikkeholm.

Hun og hendes besæning nåede i dag at sejle to sejladser, inden hun og resten af feltet blev sendt på land. På pointtavlen står hun noteret for en sejr og et nederlag. Sejren er hun glad for, og nederlaget kalder hun en 'tanketorsk'. 

- Mod hollandske Klaartje Zuiderbaan kommer vi fint fra start og fører det meste af vejen rundt. Vi undlader at sætte spiler på sidste læser, men det gør hun, og selvom vi satser på at kunne luffe hende og få hende tildelt et strafpoint, er der så meget vind, at hun bare flyver forbi os. Det var en klar fejlvurdering, forklarer Ulrikkeholm, der sejler sammen med sin søster Louise Ulrikkeholm, Trine Palludan, Josefine Rasmussen og Joan Vestergård Hansen. 

I holdets anden sejlads var modstanderen verdensranglistens nummer seks, Caroline Sylvan fra Sverige. 

- Selvom det pivblæser, laver vi mellem 20 og 30 vendinger på første kryds, efter vi har fået en skidt start. Så da vi kommer rundt topmærket, lægger vi forsigtigheden til side og sætter spileren med det samme, og kort efter blæser forbi hende, og hun når aldrig ind i kampen igen, lyder det med begejstring i stemmen fra verdensranglistens nummer to, Camilla Ulrikkeholm. 

Mens de har ventet på land, har sejlerne hele dagen siddet og nærstuderet vejrudsigten på deres smartphones, og Ulrikkeholm er glad for morgendagens 10 lovede sekundmeter og sol.

- Det passer os helt fint, at vi kan komme væk fra ren overlevelses-sejlads til noget mere taktisk sejlads med tætte dueller, og vi glæder os til at komme ud og arbejde hårdt for en medalje. 

Sejlerne mødes fredag til skippermøde 8.30 med forventet starttid omkring 9.30, hvis vejrudsigten holder. 

Der sejles semifinaler og finaler i weekenden lige ud for molen i Middelfart Marina, hvor tilskuere kan følge de intense sejladser på tætteste hold. Der er live-kommentering af sejladser på havnen og streaming på nettet, og stillingen kan også følges via app og på storskærme. 

Foto: Mick Anderson / Sailingpix.dk

Ikke alle besætninger turde sejle med den kraftfulde spiler i vinden, der nåede over 20 m/s.  

Foto: Mick Anderson / Sailingpix.dk

Når det blæser så meget, skal alle frie hænder på fordækket for at bjærge spileren. 

Den samlede stilling efter fredagens sejladser:

content-loader
content-loader
content-loader