Gå til hoved-indhold
Det nye vandsportsanlæg vil særligt for børnefamilier og aktive sejlere være et oplagt mål på sommertogtet. Foto: Nyborg KommuneHavne
Det nye vandsportsanlæg vil særligt for børnefamilier og aktive sejlere være et oplagt mål på sommertogtet. Foto: Nyborg Kommune

Hold formen i Nyborg Marina - nu med bassin og fitness

Et 1250 kvadratmeter stort multibassin og et fitnesscenter vil fremover gøre det let for gæstesejlere at træne på ferien. Projektet koster 46,6 mio. kr., men kan frit benyttes af interesserede.

Af Sara Sulkjær |

En idrætshal ved vandet. Sådan beskrives det nye vandsportsanlæg, der inden længe vil skyde op i området ved Nyborg Marina. 

De gode undskyldninger kan dermed pakkes væk, hvis kursen går forbi Nyborg på fremtidige sommertogter. For selv hvis en svømmetur i det 1250 kvadratmeter store bassin ikke lyder tiltalende, kan et fitnesscenter lokke de knap så vandglade besøgende til en aktiv ferie. 

Opvarmet fjordvand

De tunge vægte og løbebåndene vil kunne findes i det nye Multihus, hvor både fitnesscenter, omklædning- og badefaciliteter samt fællesrum vil gøre træningen nem for gæsterne.  

Er det multibassinet, der frister, kan man her opleve at svømme i vand, der er fem til otte grader varmere end fjordvandet fra Nyborg Fjord, der ellers bruges i bassinet.  

Efter at være brugt som kølevand i et lukket system på Fortum Waste Solutions, sendes vandet nemlig videre under fjorden i en to kilometer lang rørledning og fylder det lukkede multibassin.

I bassinet, der er opdelt i et familie- og aktivitetsbassin, er der plads til alle, der har lyst til nogle aktive timer. Således vil der være mulighed for svømning, vandpolo, dykning og flere andre vandsportsrelaterede discipliner, mens børnene kan nyde legefaciliteterne og et soppebassin. 

Plads til is og hygge 

Er den aktive ferieform ikke favoritten, bliver det ligeledes muligt at nyde en stor sommeris på bassinkanten. 

Omkring bassinet vil således være et 1300 kvadratmeter stort trædæk. Her bliver der plads til såvel soltrapper som andet socialt ophold ligesom ramper sikrer, at også de dårligt gående kan få adgang til vandsportsanlægget. 

Det koster 145,00 kr. pr. døgn at overnatte i marinaen, der foruden de 46,6 millioner kroner, der bruges på vandsportsanlægget, i forvejen restaureres for omkring 90 millioner kroner. 

content-loader
content-loader
content-loader