Gå til hoved-indhold
Poul Erik Jakobsen, formand for Danske Tursejlere, som står bag prisuddelingen, deler her prisen ud til Nyborg Marinas havnefoged  Annette Thomsen, der modtog 5.000 kr. PR-fotoHavne
Poul Erik Jakobsen, formand for Danske Tursejlere, som står bag prisuddelingen, deler her prisen ud til Nyborg Marinas havnefoged Annette Thomsen, der modtog 5.000 kr. PR-foto

Nyborg Marina kåret som Årets Havn 2016

Nyborg Marina har udviklet et spændende og aktivt miljø i havnen, som er attraktivt for sejlere, turister og byens borgere, siger Danske Tursejlere, som står bag prisuddelingen.

 

Af Troels Lykke |

Der var klapsalver og anerkendende kommentarer fra de mange kolleger, der var samlet til Foreningen af Lystbådehavne i Danmarks efterårsseminar i Fredericia den 23. november.

Årsagen til den megen hyldest var kåringen af Nyborg Marina som Årets Havn 2016, som skete i overværelse af ca. 300 havnefogeder og repræsentanter for danske lystbådehavne.

Det var da også en tydelig glad og taknemmelig havnefoged Annette Thomsen fra Nyborg Marina, der kunne gå på scenen og modtage den eftertragtede pris og checken på 5.000 kr.

Et interessant miljø

Det er 9. gang Danske Tursejlere kårer Årets Havn ved en afstemning blandt sine 10.000 medlemmer.

I år er der afgivet stemmer på hele 108 lystbådehavne men de fleste stemmer faldt på den østfynske marina, der er kendetegnet som en populær og veldrevet marina.

Nyborg Marina hører med sine 500 pladser og op til 6.000 gæstedøgn til blandt én af Danmarks store og travle marinaer. Mange fastliggerne er aktive kap- og tursejlere, og bådklubberne er storarrangører af alt fra jollestævner over aften matcher til tur arrangementer.

Blandt de maritime organisationer på havnen er hele 3 foreninger tilknyttet Danske Tursejlere.

Havneudvikling

Kommunen bakker det maritime miljø op, og senest har man vedtaget en udviklings- og moderniseringsplan for havnen til knap 100 mio. kr. over de næste 5 år.

- Man trives i marinaen. Det mærker man. Den megen aktivitet tiltrækker også ”landkrabber” til en slentretur på de lange promenader, hvor der er indrettet båse med borde, bænke og grillpladser. Desuden er der moderniserede legepladser. Man føler, at både børn og forældre føler sig trygge her, og det giver en dejlig ro og afslappet stemning, lød det fra Poul Erik Jakobsen.

Marinaen er placeret midt i Nyborgs centrum så de by glade sejlergæster kan opleve indkøbsmiljøet, og er man til det mere historiske, er der mange minder fra dengang Nyborg var Konge by.
content-loader
content-loader
content-loader