Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Volvo - nu relive inport i Lissabon - Sehested styrede AkzoNobel - Brunel vandt

Syv Vo 65ere sejlede i dag uden Jena Mai Hansen, der stadig er på medicinkursus i England, men Vestas-gasten er klar søndag mod Cape Town. Vi har talt med Jena. Brunel og Bekking vandt.

Af Troels Lykke |

Inport Race giver ikke point i selve Volvo Ocean Race, men står to hold lige med point, vil den bedste i Inport vinde.

Nu klokken 15 dansk tid sejles der inport i Lissabon.

Der har for få timer siden været pressekonference med de syv skippere, hvor der blev spurgt ind til sejladsen på søndag mod Cape Town. En tur på 7.000 sømil.

Det mest interessante med den tur er at man nu ikke længere skal respektere et waypoint ved Brasilien.

Men sejlerne åbnede (naturligvis) ikke op for hvordan de havde planlagt deres taktik om de fx vil krybe ned langs Afrikas kyst med risiko for vindstille, men omvendt vil man undgå en længere rute mod Brasilien.

Se også live på Volvo Ocean Race facebook side

Jena lærte hjertemassage og at håndtere brækket ben

29-årige Jena Mai Hansen er med på søndag, bekræftede hun i aftes overfor minbaad.dk, efter hun havde haft en lang dag på medicinkursus i Englan.

Her fik hun bl.a. fik styr på hjertemassage, forbindinger, om hvordan man flytter rundt på en skadet sejler, og hvordan man håndterer brækkede arme og ben.

- Men hvordan man giver morfin og andre sprøjter er der en anden medical-ansvarlig om bord, der står for, forklarer Jena Mai Hansen, der i den forgangne uge også var i Irland med hendes irske kæreste, som hun til daglig bor med i Aarhus Ø, tæt på sejlklubberne.

- Det bliver godt at komme afsted på søndag mod Cape Town. Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme ud og sejle og lære en masse, siger hun.

Jena Mai Hansen går til eksamen i dag i England, og er senere i dag godkendt som en af 'lægerne' om bord. Foto: Troels Lykke

Mandskab Leg 2 for dansk/amerikanske Vestas 11th Hour Racing:

Charlie Enright - USA - Skipper

Mark Towill - USA

Simon Fisher - UK - Navigator

Stacey Jackson - AUS 

Nick Dana - USA

Jena Hansen - DEN (ny)

Tom Johnson - USA

Tony Mutter - NZL

Roberto Bermúdez de Castro Muñoz - ESP (ny)

Martin Keruzore - FRA - OBR

content-loader
content-loader
content-loader