Gå til hoved-indhold
Fra venstre ses Jena Mai Hansen, Lin Ea Cenholt og Katja Salskov-Iversen, de to sidstnævnte har sejlet VIP-sejlads for Vestas i M32. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Fra venstre ses Jena Mai Hansen, Lin Ea Cenholt og Katja Salskov-Iversen, de to sidstnævnte har sejlet VIP-sejlads for Vestas i M32 i Alicante. Foto: Troels Lykke

Jena tvinges på medicin-kursus i England

Vestas 11th Hour-sejleren skal nu have et lægeligt kursus i England, så hun står bedre, når hun skal sejle med fra Lissabon mod Cape Town i Volvo Ocean Race. Vestas-båden fører foran AkzoNobel.

Af Troels Lykke |

OL-bronzevinder i 49erFX, nu jordomsejler-gast Jena Mai Hansen, måtte stå på kajen søndag i Alicante og smertelig se den tyve meter lange Vestas-båd forlade havnen, hvor syv VO 65ere nu sejler 2.650 kilometer mod Lissabon.

Her forventes bådene at ankomme på lørdag. Det er én af elleve havne, der frem til juni skal besøges i Volvo Ocean Race, der går jorden rundt med diverse omveje, så turen i alt bliver på 45.000 sømil.

Kedeligt at se dem sejle fra kajen

Jena Mai Hansen skulle have sejlet med og være en af rorsmændene om bord.

- Det var da også noget kedeligt og er da ikke sjovt at se dem sejle ud af havnen. Jeg ville gerne have været med som planlagt, men vores hold skulle, ifølge reglerne i sejladserne, have en medicin-uddannet på båden, da der var en medicin-ansvarlig, der blev syg på holdet med en diskusprolaps, derfor skulle man have en anden på holdet end mig, der havde uddannelsen, forklarer 29-årige Jena Mai Hansen, der i foråret blev headhuntet til at sejle med på Vestas 11th Hour Racing.

Tre intense dage i England

Men nu sender holdet i stedet den blonde sejler til England, hvor hun på tre-fire dage skal gennemgå en medicin-uddanelse, hvor hun skal lære at sy folk sammen og dele medicin ud.

- Med den uddannelse kan jeg sejle med igen, og jeg har allerede et førstehjælpskursus, siger Jena Mai Hansen, der ikke ligefrem storsmiler, da vi møder hende i Alicante, selvom hun er kendt for at være en udpræget teamplayer.

Heldigvis var hendes irske kæreste, hun bor med i Aarhus, også på havnen i Spanien, da vi mødte hende søndag eftermiddag.

Nu forventes det, at Jena Mai Hansen er klar til at sejle med på Vestas-båden, når starten går 5. november mod Cape Town i Sydafrika.

AkzoNobel er på andenplads, trods et vingeskudt reservemandskab. Danske Sehested sejler med og er bådkaptajn og rorsmand. Foto: Troels Lykke

Se stilling i Volvo Ocean Race lige nu - du kan også downloade en super Volvo Ocean Race-app til mobil så du kan følge stillingen

content-loader
content-loader
content-loader