minbaad.dk
søndag 22. juli

EM fik en ærgerlig afslutning for Lin og CP i Nacra 17 med foils. Foto: Sailing Energy

Lin og CP misser podiet i uhyre tæt medal race

Der var kamp til stregen i Nacra'ernes afgørende sejladser. Desværre formåede Lin Cenholt og CP Lübeck ikke at forsvare deres andenplads i sidste og afgørende sejlads.

Kapsejlads | 04-08-2017 13:18 | Af  Sara Sulkjær

Det blev desværre ikke til danske medaljer i Nacra-klassen ved europamesterskaberne i Kiel. 

I det første stævne i de helt nye Nacra'er med foils lykkedes det ikke danskerne Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck at forsvare deres andenplads i dagens tre korte medal races. 

Dårlig start 

I udfordrende vindforhold sikrede danskerne sig en 4. plads blandt de otte både i det første medal race, mens det ligeledes blev en 4. plads i en uhyre tæt anden sejlads. 

Dermed kunne Lin og CP gå ind til tredje og afgørende sejlads på en andenplads, hvor de som eneste båd endnu havde en minimal chance for at fratage italienske Ruggero Tita og Caterina Banti guldet. 

Med blot tre point mellem nummer to og fire havde danskerne dog rigeligt at gøre med at forsvare sølvmedaljen, hvilket desværre ikke lykkedes efter en noget svær start. 

Danskerne krydsede mållinjen som syvende båd, og sejlede sig dermed ud af podiet og slutter samlet 4'er - blot tre point fra bronzemedaljen. 

Anette Viborg og Allan Nørregaard stillede ligeledes til start i medal race. Her formåede de at forsvare deres syvendeplads med en 5-3-6-serie. 

Flotte serier i 49erFX

Også 49erFX-pigerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen samt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sejlede medal race i dag, fredag. 

Med placeringer som nummer ni og ti inden finalesejladserne var det dog med minimal chance for en podieplacering. Da det sidste af de tre medal races yderligere blev aflyst grundet for meget vind, var løbet kørt for danskerne. 

Begge besætninger sejlede dog to flotte sejladser, hvor Jena og Katja avancerer til en samlet 6. plads med en 2-4-serie. Samtidig rykker Ida og Marie til 9. pladsen med en 3. og 2. plads i dagens sejladser. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET