Gå til hoved-indhold
De tre første både sender skipperen på vægten og vinder dennes vægt i drikkevarer, sponsoreret af SuperBrugsen Gilleleje. Foto: Gilleleje SejlklubKapsejlads
De tre første både sender skipperen på vægten og vinder dennes vægt i drikkevarer, sponsoreret af SuperBrugsen Gilleleje. Foto: Gilleleje Sejlklub

Vind skippers vægt i rødvin til Gilleleje Cup

28 kap- og turbåde slog sidste år rekord i den 22 sømil lange sejlads. I år gentages successen, når jagten på de eftertragtede præmier igen sættes ind.

Af Sara Sulkjær |

Kølbåde kan lørdag 10. juni endnu engang stævne ud til 2017-udgaven af Gilleleje Cup, en distancesejlads på ca. 22 sømil for kølbåde med start og mål i Gilleleje Havn. 

Stævnet har været sejlet siden 2010, hvor sejladsen sidste år havde rekord med 28 både og 120 sejlere til en dejlig dag på vandet og ikke mindst en fest på land.

Find en tung skipper

Der er da heller ingen grund til at ændre på en succes. Derfor er den efterhånden traditionsrige hovedpræmie igen på højkant:  

- Vi er stolte over endnu en gang, at kunne præsentere Gilleleje Brugsforening som hovedsponsor til kapsejladsen. Hovedpræmien er traditionen tro skippers vægt i rødvin, og Guldøl og pilsnere til anden og tredjepladsen, fortæller Gilleleje Sejlklub i en pressemeddelelse. 

Det er igen i år muligt at deltage både som kapsejler og som turbåd, og der vil være mindre præmier til deltagere i turløbet.

Publikumsvenlig målgang 

Selve kapsejladsen sejles med omvendt start, hvormed der opnås en samlet målgang for alle deltagende både mellem klokken 14.00 og 16.00. Den samlede målgang gør det endvidere publikumsvenligt at se bådene gå i mål fra molen på Gilleleje Havn.

Ellers forløber dagens øvrige program således: 

Kl. 7.30: Morgenmad 

Kl. 8.00: Skippermøde 

Kl. 9.00: Første båd (langsomste båd) starter

Kl. 14.00-15.00: Målgang 

Kl. 17.00: Mållinjen lukker 

Kl. 19.00: Stor festmiddag

Hurtig tilmelding til festen

Startgebyret er på 500,00 kr. pr. båd, hvilket dækker deltagelse i kapsejladsen, morgenmad og kaffe til skipper og besætning i klubhuset samt velfortjent moleøl efter sejladsen.

Gilleleje Havn sponsorerer desuden havneplads til deltagende både fra fredag til søndag.

Stævnet sluttes med et brag af en middag med fest for alle de deltagende kapsejlere og påhæng, hvilket koster 250,00 kroner pr. kuvert. 

Der er plads til 110 spisende gæster, så det er om at være hurtig, hvis I ønsker at deltage i middagen efter sejladsen. Tilmelding foregår her.  

De små både starter først og bliver jagtet banen rundt af de store. Med handicappet udregnet på forhånd, er den første båd i mål som vinder. Foto: Gilleleje Sejlklub

Efter starten ud for Gilleleje Havn skal bådene en tur til Sverige, inden de atter går i mål ud for Gilleleje. Foto: Gilleleje Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader