Gå til hoved-indhold
DM i fladfisk er, som navnet røber, en dyst i de fire fladfiskearter; skrubbe, ising, rødspætte og pig/slethvar. Foto: Peter Dan PetersenLystfiskeri
DM i fladfisk er, som navnet røber, en dyst i de fire fladfiskearter; skrubbe, ising, rødspætte og pig/slethvar. Foto: Peter Dan Petersen

Tilmeldingen til DM i Fladfisk er kommet flot fra start

Med 75 tilmeldte både og 230 fiskere tegner årets DM i fladfisk til at blive en succes. I alt forventer arrangørerne 150 både til start.

Af Sara Sulkjær |

For ottende år i træk slår det lille fiskerleje Onsevig på Nordvestlolland dørene op for DM i fladfisk i dagene 9.-10. september 2017. 

Traditionen tro dystes der i forskellige discipliner, hvor der kåres danmarksmestre i ’individuel mester’, den person der har fanget den tungeste fladfisk, og ’Danmarks bedste team i fladfisk’, som er det team, der opnår flest point i samlet fangst af de forskellige arter. 

Sideløbende kåres også vindere af juniorkonkurrencen, ’Danmarks bedste klub’ og ’artskonkurrencen’. 

Vigtig forberedelse

Stævnet tiltrækker de bedste lystfiskere i Danmark, der kommer fra alle landets hjørner. Som trailerbåde tilhører de ikke nødvendigvis en havn, men drager rundt i landet efter gode fangster. 

Den samlede deltagerskare byder derfor på både hjemhørende på mellem 80 og 90 postnumre i Danmark. Man må dermed sige, at stævnet byder på deltagere, der kan deres kram og kender deres fisk.

Umiddelbart lyder det let sådan at tage ud og fange et par fladfisk, men skal man være med her, kræves god forberedelse. En forberedelse, man bestemt ikke skal underkende vigtigheden af.

Flere af bådene er da også ude uger i forvejen for at finde de gode pladser - kendskabet til farvandet er en del af optakten. Derudover gælder det om at få god agn, hvor fiskerne foretrukne agn er børsteorm og tobis, men også kunstig agn, som gulp vinder frem og benyttes med succes.

Drøner afsted

Begge konkurrencedages start går fra Onsevig Havn om morgenen. Når startskuddet lyder, lukkes der op for en masse hestekræfter, og bådene drøner under høj fart mod de bedste fiskepladser. 

På baggrund af tro på god fangst, vindforhold og erfaringer søger de fiskepladser, som strækker sig fra det sydlige Langelandsbælt til området omkring Storebæltsbroen.

Læs mere og tilmeld dig DM i Fladfisk her.

content-loader
content-loader
content-loader