Gå til hoved-indhold
Lystfiskeri
Med et dybdekort finder du hurtigt frem til de gunstige hotspots

Fang flere fisk

Dybdekort er mange gange forskellen på en nul-bon og en vellykket tur med masser af fangster. Læs med og bliv lidt klogere på een af mulighederne.

Af Jan Kreuz |

Succes med fiskeriet kræver, at du både kan finde og genfinde fiskene - hver gang. I forbindelse med dette er det en kæmpe hjælp at kunne se bådens præcise placering på et dybdekort, så det er lettere at visualisere bundens topografi. 

INSIGHT GENESIS fra Lowrance er en online service, der tager enhver indspillet sonar-log fra en brugers Lowrance, Simrad eller B&G enhed og skaber et skræddersyet dybdekort på få minutter, efter at det er uploadet til Insight Genesis.

Derudover kan brugere se deres kort online eller downloade deres nye dybdekort til en kompatibel enhed. I praksis fungerer det på det måde, at du på dit ekkolod eller multifunktionsinstrument optager din sejlads , hvorefter logningen gemmes på instrumentets hukommelseskort. 

Logningen kan fint fungere parallelt med, at du fisker helt som du plejer, men der kan naturligvis også vælges at lave en »logningstur« til din favoritsø, for ved at strukturere sejladsen i et horisontalt/vertikalt mønster kan der logges både hurtigere og med bedre kvalitet.

Her udsnit af logget område, bundhårdhed er vist - rødt er de hårdeste partier. Alt efter valg af fiskeområde, kan man derved målrette sit fiskeri efter de arter, som opholder sig på disse områder, f.eks. slethvar, pighvar, sandart m.fl.

Når du kommer hjem, uploades den loggede fil til Lowrance's korttjeneste - i forbindelse med dette vælges blandt andet om logningen skal være privat eller det skal kunne ses af andre brugere. 

Er du i besiddelse af et nyere instrument, som Lowrance HOS Gen3, kan du uploade og downloade logninger og kort direkte fra dit instrument.

Uanset om du vælger privat/offentligt, sikrer lnsight Genesis, på linje med de andre kartografi-tjenester, at private oplysninger såsom waypoints, ruter og spor ikke afsløres. 

Der er dog efterhånden en del, der vælger at dele deres logninger frit med alle, hvorved der skabes et dynamisk samarbejde med det formål at få hele søen kortlagt til fælles glæde.

Et eksempel på »crowdsourcing« som dette er Storebælt og Lillebælt  eller Furesøen, hvor flere hyppigt logger. Et andet eksempel er Juelsø, hvor samtlige 5,6 km2 er logget.

Ud fra et interaktivt socialt kort, kan man vælge dybdekort for netop det område, hvor man agter at fiske 

 

Mange logger jo samtidigt med at der fiskes. så det er gerne interessante områder. der logges først. Selvom søen ikke er kortlagt fuldstændig, vil der således som regel være interessante hotspots at finde på det kortlagte.

Adgang til Insight Genesis-tjenesten og online kortviser er gratis. Her kan du se samtlige logninger, der er foretaget i Insight Genesis.

Du kan således gratis fået overblik over dybdeforhold i den sø, som du agter at besøge inden du køber apparat. Ønsker du at overføre et dybdekort til dit instrument, kan delle også ske via denne adgang.

Køber du et Premium årsabonnement får du mulighed for se bundhårdhed og vegetationslag samt at overføre dem til din unit, så de kan medbringes på vandet.

Med et Premium abonnement vil du desuden få mulighed for at gøre dine logninger private uden at andre kan se dem. Waypoints, ruter og spor bliver som tidligere nævnt aldrig brugt af tjenesten og deles ikke. Insight Genesis kan via din smartphone/tablet kommunikere med tjenesten, og du kan således uploade og hente søkort, mens du er på vandet.

lnsight Genesis kan bruges i både saltvand og ferskvand.

Læs mere her: www.gofreemarine.com/insight-genesis

content-loader
content-loader
content-loader