Gå til hoved-indhold
Camp-deltagerne i Herslev er vilde med sejlads. Foto: Anne HopmannSejlklubber
Camp-deltagerne i Herslev er vilde med sejlads. Foto: Anne Hopmann

600 børn og unge sejler i sommerlandet

I et samarbejde mellem Dansk Sejlunion og en lang række klubber afholdes der i disse uger sommeraktiviteter for børn og unge. Tendensen er, at flere unge sejlere deltager i aktiviteterne.

Af Sara Sulkjær |

Gennem de seneste år har mange klubber arbejdet med sommeraktiviteter som én af de vigtigste årlige begivenheder i forhold til at skabe attraktive tilbud med mange timer på vandet for bredden i sejlsport for børn og unge.

Alene i uge 26 og 27 deltager over 600 børn og unge til sommeraktiviteter fordelt over det meste af landet. Det skriver Dansk Sejlunion på sin hjemmeside

Sommeraktiviteter for børn og unge er således et af højdepunkterne i sæsonen i mange klubber med ungdomsarbejde – og i år er der nogle interessante tendenser.

De unge vil gerne overnatte 

Blandt disse tendenser er i år, at der til flere camps med overnatning er en stigning i antallet af unge i alderen 14-20 år, hvoraf flere også er aktive i kapsejladsmiljøet. 

Mange klubber oplever – som foregående år – at de unge fortsætter til sommeraktiviteter som medhjælpere eller trænere, så traditionen med at bruge en eller flere uger af sommerferien til sejladsaktiviteter fortsætter, om end med en anden rolle. 

Til flere af de store sommercamps med overnatning er der imidlertid yderligere en positiv tendens til, at flere unge også forsætter med at være aktive sejlere til sommeraktiviteter.

Flere på vandet i flere timer

Dansk Sejlunions bestyrelsesmedlem Anne Skovbølling, der har ungdomssejlads for bredden som én af sine mærkesager, og i øvrigt selv er medhjælper til sommercampen i Bork Bådelaug, er begejstret. 

Hun betragter sommeraktiviteterne som en vigtig kerneaktivitet i klubbernes ungdomsarbejde og i forhold til Dansk Sejlunions strategi med mottoet ”Flere mennesker på vandet i flere timer” som fyrtårn.

Sommeraktiviteter er et eksempel på "flere timer på vandet", for faktisk får nogle børn og unge sejlere flere timer på vandet til en sommercamp, end de normalt får på en hel sæson. 

- Det er vigtigt, at klubber bliver ved med at holde sommeraktiviteter. Da jeg selv deltog i sommeraktiviteter som barn, var det noget af det største for mig. Det var blandt andet til sommeraktiviteter, jeg fik skabt relationer og netværk med sejlere fra andre klubber, så man kendte nogen, når man skulle til stævner, forklarer Anne Skovbølling og fortsætter: 

- Internt i arrangørklubberne skaber det også en masse liv – faktisk er der nogle af de unge kølbådssejlere i min klub (Bork Bådelaug, red.), der lægger kølbåd til at tage børnene med ud på tur – noget jeg selv oplevede som barn til sommercamp i Nykøbing Mors, og et eksempel på at sommeraktiviteter kan række længere ud i klubben end det normale ungdomsarbejde. 

Stabilt antal deltagere

Det samlede antal børn og unge til sommeraktiviteter bliver over 1000 deltagere, når de sidste aktiviteter afholdes i august. 

Dermed er det samlede deltagerantal stabilt i forhold til de seneste år, hvor der i perioden 2014-16 var en markant vækst i det samlede antal af deltagere. 

Der er stadig ledige pladser til nogle sommeraktiviteter – særligt til nogle af aktiviteterne i slutningen af juli og begyndelsen af august. Se de aktuelle sommeraktiviteter her

content-loader
content-loader
content-loader