Gå til hoved-indhold
At finde unge instruktører har aldrig været et problem på Campen i Aalborg - her vrimler det med studerende. Foto: Jan Skall SørensenSejlklubber
At finde unge instruktører har aldrig været et problem på Campen i Aalborg - her vrimler det med studerende. Foto: Jan Skall Sørensen

Frivillig: Nordjysk sommercamp kæmper for deltagere

- Her i Nordøstjysk Kreds er vi nede i en bølgedal, forklarer Jan Skall Sørensen. Han håber, at Sommercampen kan løfte aktivitetsniveauet i området.

Af Sara Sulkjær |

Som den foreløbige sidste i serien om frivillige ildsjæle i sejlsporten har vi ringet til 47-årige Jan Skall Sørensen. Han og en makker står i spidsen for Sommercampen i Nordjylland, som forsøger at fastholde og lokke nye sejlere på vandet med hygge og sjov.  

Hvorfor startede du som frivillig i sejlsporten?

Jeg har selv sejlet Optimist og andre joller, fra jeg var en stor knægt. Det vil jeg gerne give videre til mine egne og andre børn, så de kan få muligheden for de samme oplevelser. Jeg får en masse glæde ved at se, at der er noget, der lykkes. 

Selve Sommercampen her i Aalborg blev startet af en af vores gamle instruktører for år tilbage. Jeg og en makker, Claus Østergaard, har så siden taget over og holdt det i snart fire år. 

Hvad gør du for at være en god frivillig?

Vores fokus er, at ungerne skal have nogle gode dage. Vi er så heldige at have nogle gode instruktører, som laver og har ansvaret for programmet ude på vandet. Claus og jeg har så programmet, fra de afleverer børnene efter at have været på vandet til næste morgen, hvor de igen skal sejle.

Hvad vi skal lave i den tid, vurderer vi fra dag til dag. Hvis der har været meget blæst, og børnene er trætte, er det måske bare at sætte en Wii frem. Sidste år var vi eksempelvis også ude at bowle, og vi har arrangeret natløb. 

Hvad har I gjort for at gøre Sommercampen attraktiv for de unge?

Vi har døjet meget med at skrabe tilmeldinger sammen. Her i Nordøstjysk Kreds er vi nede i en bølgedal - der er meget få sejlere, der egentlig er aktive. Tanken er derfor, at vi vil holde noget, der ikke er kapsejlads. At man skal ud og have det sjovt på vandet og prøve nogle forskellige både med forskellige besætninger. Vi forsøger at lave en sejlads-samling, hvor der ikke er fokus på konkurrence, men at hygge sig sammen og have det sjovt. 

Vores mål er jo egentlig bare at skabe aktivitet i kredsen heroppe. Forhåbentlig kan Campen være med til at løfte det generelle aktivitetsniveau.   

Hvilke udfordringen møder Sommercampen i øjeblikket? 

Den største udfordring er klart deltagerantallet. Sidste år var vi 24. Det har været lobbyarbejde at få fat i lederne i de sejlklubber med junioraktivitet. Vi forsøger at være opsøgende og bruger kredsen, så vi hele tiden kan få de nye sejlere med. Men det er hårdt arbejde og kræver meget energi.  

Her har vi også brugt vores instruktører, som ofte har sejlet mange år og derigennem kender instruktørerne fra de andre klubber. De kan så forhåbentlig vise nogle billeder og fortælle deres sejlere, at; ”vi skal bare på Sommercampen i Aalborg til sommer, det er vildt sjovt… ”

Hvordan vil den optimale Sommercamp se ud i dine øjne?

Jeg vil rigtig gerne have løftet deltagerantallet til de 40-50 sejlere. Det er, hvad der er til, heroppe i vores kreds. Så vil jeg blive meget glad, og Campen vil være nogenlunde selvkørende uden, at vi hele tiden skal ud og opsøge tillmeldinger. Deltagerne må meget gerne være fra forskellige sejllubber. Så snakker de med nye sejlere hjemme i klubben, og det bliver på den måde givet videre. Campen skal gerne blive en fast årlig aktivitet for sejlerne, så det bare kører. 

Du kan om en uges tid tilmelde dig Sommercampen 2016 her

Blå Bog
Hvem: Jan Skall Sørensen 

Alder: 47 år

Sejlerkarriere: Optimist-, Flipper- og Piratjolle. Senere H-båd og yngling. Sidste 15-20 år uden egen båd, da energien er brugt med de unge sejlere på vandet. 

Se fotos fra Sommercampen herunder: 

De to makkere bag Campen: Claus Østergaard og Jan Skall Sørensen

content-loader
content-loader
content-loader