Gå til hoved-indhold
Den nye IMOCA båd lanceres til Alex Thomsons femte start i Vendée Globe. Foto: Hugo Boss.Kort Nyt
Den nye IMOCA båd lanceres til Alex Thomsons femte start i Vendée Globe. Foto: Foto: Mercedes-Benz

Vendée Globe: Thomson går efter teknisk fordel med ny båd

Britiske Alex Thomson har på randen af Transat Jacques Vabre annonceret, at han bygger en ny IMOCA 60 til den næste Vendée Globe, solo rundt om jorden i 2020.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Alex Thomsons modstander, Armel Le Cleac'H har netop meddelt, at han vil fokusere fuldt ud på sin nye maxi trimaran, 'Banque Populaire', efter hans sejr i Vendée Globe. Britten, Alex Thomson forbliver loyal for IMOCA 60-klassen.

Hurtigste 60 meter

Thomsons gamle Hugo Boss var sandsynligvis allerede den hurtigste 60 fods i Vendée Globe, og kunne kun sænkes af en foilepause.

Thomson vil sørge for et teknisk forspring, ved næste single-hand nonstop round-the-world kapsejlads.

Alex Thomson, der blev nummer to i seneste Vendee Globe, vil lancere den nye Hugo Boss IMOCA ved sin femte Vendée Globe.

Thomson er imidlertid fraværende fra Transat Jacques Vabre for at deltage i en stor PR-kampagne for Hugo Boss i Middelhavet.

Teknisk fordel

Den nye IMOCA racer vil sandsynligvis blive designet af Guillaume Verdier igen. Designeren havde for nylig meddelt, at den næste IMOCA-generation vil afvige endnu mere fra den nuværende foiler, uden han går i detaljen.

De nye regler er endnu ikke offentliggjort. De skal sikre at der bådene ikke har en for stor fordel i forhold til andre både.

Alex Thomson antyder, at han vil sejle rundt om jorden med den sorte båd i Barcelona World Race igen.

Kapsejladsen foregår double-handed, og starten går 12. januar 2019 i Barcelona. I 2014 udgik han med spanske Pepe Ribes, efter en bolt i forstaget røg så masten røg i vandet.

Her røg Pepe Ribes ud af båden, men kom tilbage på båden.

Alex Thomson. Foto: Hugo Boss.

I Vendee Globe sejles jorden rundt uden pauser i havnene. Der er start og slut i Frankrig. Rygter i Volvo Ocean Race går på at bådene i Vendee Globe og Volvo Ocean Race skal nærme sig hinanden, så bådene i solo-sejladsen også kan bruges i Volvo-sejladsen.

content-loader
content-loader
content-loader