Gå til hoved-indhold
Rejs tilbage til år 1717, når Tøjhusmuseet inviterer til teaterforestilling om Tordenskjolds liv, samt søslag i Københavns Havn. Foto: Tøjhusmuseet.Kort Nyt
Rejs tilbage til år 1717, når Tøjhusmuseet inviterer til teaterforestilling om Tordenskjolds liv, samt søslag i Københavns Havn. Foto: Tøjhusmuseet.

Oplev Kulturnat og søslag i efterårsferien

Oplev Tøjhusmuseets søslag og teaterforestilling i Københavns Havn i dagene 19.-20. oktober. Kom til Kulturnat og få indblik i Tordenskjolds liv i år 1717, fredag 13. oktober.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Oplev kulturnatten fredag 13. oktober, samt spektakulært søslag i Københavns Havn 19.-20. oktober.

Søslag i Københavns havn

Efterårsferiens festival kulminerer med en forestilling i Tøjhusgården og et spektakulært søslag i Københavns Havn.

I teaterforestillingen 'Legenden om Tordenskjold', oplever publikum på nærmeste hold søheltens indtagelse af Strømstad, og svenskernes varme velkomst i 1717. Forestillingen er iscenesat med kanoner, heste og fægtekampe.

Efterfølgende forsøger svensken at indtage Københavns Havn i et nøje koregraferet søslag med historiske skibe, kanoner, lyse og lyd.

Kulturnat

Oplev kulturnatten fredag 13. oktober 2017.

Året er 1717. Der er krig, og Tordenskjold gør sig klar til kamp. Kanonerne buldrer, og krigsskibene bliver ladet med ammunition og proviant.

Oplev København på Tordenskjolds tid, når Tøjhusmuseet vækker den berømte søhelt til live og puster liv i den gamle krigshavn.

I Tøjhusgården er der kampscener med levende musik og en lysprojektion med et stort og dramatisk søslag.

I havnen ligger skibe fra 1700-tallet, hvor publikum kan opleve forholdene for en besætning på et krigsskib under Tordenskjolds kommando.

Teaterforestillingen spiller kl. 18-18.45, og søslaget foregår kl. 19-19.45.

Læs mere på Tøjhusmuseets hjemmeside

Overrækkelse af Tordenskjold-prisen

Selskabet Danske Tordenskjold-Venner fejrer søheltens 327 års fødselsdag, samt overrækker Tordenskjold-prisen 2017, lørdag 28. oktober 2017 kl. 11.00 i Holmens Kirke. Alle er velkommen.

Læs mere her

content-loader
content-loader
content-loader