Gå til hoved-indhold
Sejrsglæde hos Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fra Yachtklubben Furesøen. Foto: Richardo PintoKapsejlads
Sejrsglæde hos Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fra Yachtklubben Furesøen. Foto: Richardo Pinto

Yachtklubben Furesøens to 49erFX-verdensmestre blev fejret

Lørdag sejlede Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sig til guld ved VM i 49erFX. Mandag aften blev de fejret af Yachtklubben Furesøen. I aften fejres de i deres anden sejlklub i Hellerup.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I lørdags sejlede Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fra Furesøen sig til guld ved VM i 49erFX i Portugal.

Mandag aften var en masse medlemmer fra Yachtklubben Furesøen samlet med Ruderdals Borgmester Jens Ive for at hylde pigeduoen.

Kamp om pladserne

2016 bød på bronze ved OL og guld ved EM for de to sejlere. I lørdags fik de såvel sat guld- og sølvvinderne fra OL i Rio eftertrykkeligt på plads.

Frem mod OL-udtagelsen til OL i Tokyo 2020, vil der være hård kamp om pladserne. To andre danske besætninger, som også deltog i lørdagens Medal Race kæmper også for at komme med til OL.

En rutineret besætning fra Aarhus med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, som sejlede en fjerdeplads hjem med VM. Samt en nydannet besætning fra Horsens med Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby, leverede en 10. plads ved VM.

Videre støtte til OL-kampagne

Yachtklubbens formand Gert Eriksen begrunder klubbestyrelsens beslutning om at støtte de to VM-guld vindere videre i deres OL-kampagne

- De er oppe mod hårde odds ligesom i 2015-16 med to andre danske besætninger, som bejler om nationspladsen ved OL i Tokyo. Derfor får de behov for al den støtte, som de kan opnå, siger han.

- Furesøens bestyrelsen har på det seneste møde besluttet at støtte de to sejleres OL-kampagne 2020 med 10.000 kr, siger Gert Eriksen.

Høj efter flot præsentation

Sejlerpigerne tog herefter ordet, hvor de berettede om dagene i Porto, Portugal, dagene uden vind og om kunsten af sejle 49erFX på de korte 10-minutters baner. 

De fremmødte oplevede et par sprudlende piger, som fortsat var helt høje efter deres flotte præsentation i Porto.

De nybagte verdensmestre i midten med Yachtklubbens Trænerchef Ilene Eriksen tv. og Ruderdals Borgmester Jens Ive th. Foto: Gert Eriksen

content-loader
content-loader
content-loader