Gå til hoved-indhold
Lars Hall er i øjeblikket bedste dansker. Her ses  han på vej mod en mærkerunding i DEN 6. Foto: Claire ADBKapsejlads
Lars Hall er i øjeblikket bedste dansker. Her ses han på vej mod en mærkerunding i DEN 6. Foto: Claire ADB

Finn-VM: Danskere udgik med grejproblemer i frisk vind

OL-klassen er hård. Otto Strandvig og Michael Staal måtte begge udgå af én af førstedagens to sejladser på Barbados. Bedste dansker er Lars Hall på 33. pladsen.

Af Sara Sulkjær |

I meget vind blev de 137 Finnjollesejlere, der deltager i årets verdensmesterskab på varme Barbados, sendt på vandet til de første sejladser. 

For flere af sejlerne blev det en hård fysisk dag i det i forvejen udfordrende farvand: 

- I gennemsnit holdt vinden sig lige akkurat under maxgrænsen for aflysning. Med andre ord: Det var en dag med herreluft og ømme kroppe, skriver Finnjolle-sejler Michael Staal på Finnjolleklubbens hjemmeside

Taktisk og sikkert

Bedste dansker til at udnytte den kraftige vind viste sig at være Lars Hall, der med en stabil 18-15-serie kunne slutte første mesterskabsdag som nummer 33. 

- Vinden var kraftigt springende og med store trykforskelle ned over banen. Der skulle sejles taktisk og sikkert banen rundt, forklarer Michael Staal. 

Særligt spanieren Rafael Trujillo formåede at følge dette, da han kunne sejle først over mållinjen i begge af mandagens to sejladser. 

4. plads i anden sejlads 

Den kraftige vind betød dog også, at flere sejlere undervejs måtte udgå med grejproblemer. Herunder også halvdelen af den danske trup, hvor Michael Staal og Otto Strandvig hver måtte opgive at gennemføre én sejlads. 

Begge danskere var dog godt fremme, hvor Michael Staal i første sejlads sikrede sig en 12. plads, mens Otto Strandvig i sidste sejlads formåede at sejle danskernes bedste placering i hus med en flot 4. plads. 

Stævnets samlede top-3 samt danskernes placeringer: 

1: ESP 100 - Rafael Trujillo

2: CZE 1 - Michael Maier

3: FRA 75 - Laurent Hay

33: DEN 6 - Lars Hall 

58: DEN 1- Frank Hansen

67: DEN 21 - Otto Strandvig

76: DEN 80 - Michael Staal  

Se hele resultatlisten her

content-loader
content-loader
content-loader