Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Masser af vind på Barbados.

VM i Finn på Barbados: Otto disket fra 2. plads

Lars Hall bliver bedste dansker efter Otto Strandvig bliver disket af jury. Slutrapport fra VM.

Af Troels Lykke |

Inden stævnets sidste sejlads var der enighed om, at vi alle ville vise os fra vores bedste side i dag.

Det startede også rigtig fint med Otto og Lars i top 10 ved første mærke og Michael lige efter. Otto sejlede motiveret og stærkt op på 2. pladsen og pressede på for at gå i front.

Vinden var endnu kraftigere i dag, dvs sjældent under 12 ms! Solen var hængt op på himlen og alle forudsigelser om regntid kom ikke i spil.

Staal problemer med skulder

Herefter fik vi lidt tilbageslag. Michael måtte opgive pga problemer med en skulder. Frank var tæt på at blive sejlet ned ved bundmærket, men værst gik det for Otto da han sammen med de 2 andre førende joller ikke kunne finde bundmærkerne på sidste runde i outer loop banen.

Det viste sig, at det ene mærke var drevet væk og inddraget. I stedet udgjorde en lille gummibåd mærket, men det var ikke signaleret ved topmærket. Værre var det, at gummibåden ikke lå stille, men kom farende for sent ind fra en for sejlerne blind vinkel.

Resultatet blev, at de 3 første både sejlede på det eneste synlige mærke og rundede dette.

Otto disket af jury

De efterfølgende både rundede først gummibåden og derefter mærket. Jury lagde protest mod de 3 første både, der ikke havde en chance i protestrummet.

Ottos 2. plads blev forvandlet til en dsq. I stedet for en placering i top 10% bliver det en sekundær placering, som ikke afspejler de evner Otto viste.

Heldigvis skal vi sejle Masters mange år frem endnu, og næste år står slaget i en bugt lidt nord for Barcelona.

De opløftende momenter efter denne nedtur er, at Lars Hall holdt hovedet koldt og med en sikker top placering ender som bedste dansker og Frank sejlede endnu en pæn placering omkring 20.

Resultater på vej

De endelige placeringer er endnu ikke offentliggjort, men dem kan i finde på hjemmesiden i morgen.

Aftenens program fortsætter med en festmiddag og præmieoverrækkelse i Barbados Yachtklub. I morgen leger vi turister, og så går det hjemover igen.

Sejlerhilsener

Lars, Otto, Frank og Michael

Her boede danskerne cirka.

content-loader
content-loader
content-loader