minbaad.dk
lørdag 21. april

Danmarks stjerne i Laser Radial, Anne Marie Rindom, viser storform i Barcelona. Foto: Laura Carrau / BISC

Rindom tættere på EM-guldet trods 14. plads

Selvom Anne-Marie Rindom i svære vindforhold måtte indkassere en 14. plads i syvende sejlads, klarede hun sig langt bedre end førende Bouwmeester. Danskeren er nu blot to point fra førstepladsen.

Kapsejlads | 06-10-2017 20:10 | Af  Sara Sulkjær

Fredag bød på let vind og store bølger ved Laser Radial-klassens EM i Barcelona. Sejlerne måtte vente til langt op af dagen, før der var tilstrækkelig med vind til at få dagens to sejladser skudt i gang.

Her kom Anne-Marie Rindom godt fra start i første sejlads. Hun førte ved topmærket og holdt sig fremme gennem hele sejladsen for til sidst at gå i mål som nummer tre. I samme sejlads måtte den førende hollænder, Marit Bouwmeester, nøjes med en tiendeplads.

I dagens anden sejlads kom den danske OL-bronzevinder anderledes dårligt fra start og rundede første halvdel på en 30. plads.

- Det var utrolig svært at læse vinden, og jeg kommer til at ligge i den forkerte side. Heldigvis har jeg et rigtigt godt andet opkryds, hvor jeg henter en masse både, forklarer Rindom om sejladsen, hvor hun til sidst passerede målstregen på en 14. plads.

Rykker tæt på føring

Igen var hun foran Bouwmeester på en 19. plads, så i den samlede stilling betød dagens resultater, at Rindom konsoliderede sin samlede andenplads. Hun er nu blot to point fra føringen. Samtidig har hun 11 point ned til de to forfølgere på tredje- og fjerdepladsen.

- Jeg er rigtig glad. Det var en svær dag for alle i feltet, og mange havde problemer derude. Det var super vigtigt, at jeg fik sejlet mig op i anden sejlads til en placering (14, red.), som jeg kan bruge, forklarer Rindom i en pressemeddelse fra Dansk Sejlunion og tilføjer:

- Jeg synes, det ser rigtigt godt ud nu, så det er bare om at holde skruen i vandet.

Mangler EM-medalje i samlingen

Anne-Marie Rindom blev verdensmester i 2015 og vandt VM-bronze og OL-bronze i 2016. Men en EM-medalje mangler stadig i hendes i samling.

De to øvrige danskere i guldfeltet havde en svær fredag i Barcelona. Laura Kragh Frederiksen faldt seks pladser tilbage til en samlet 30. plads - efter placeringer som 24 og 41 - mens Anna Munch samlet er nummer 41, efter placeringer som 22 og 45.

Der resterer fire sejladser ved EM - to sejladser lørdag og to søndag. Der sejles ikke Medal Race. 

Se de foreløbige resultater fra EM her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET