minbaad.dk
lørdag 21. april

Anne-Marie Rindom har ved EM i den grad formået at rette op på en ærgerlig sæson, hvor hun bl.a. måtte nøjes med en 21. plads ved VM. Foto: Anne-Marie Rindom til OL / Facebook

Rindom inden finaledagen: Det betyder virkelig noget for mig nu

Med en sikker andenplads er EM for alvor kommet ind under huden på Anne-Marie Rindom. Hun håber på sin første EM-medalje inden de afgørende sejladser søndag.

Kapsejlads | 08-10-2017 00:31 | Af  Sara Sulkjær

Anne-Marie Rindom har fortsat kurs mod karrierens første EM-medalje. Efter de to sejladser lørdag ved Laser Radial-klassens EM i Barcelona holder hun den samlede andenplads, som hun har ligget på gennem hele stævnet.

- Det blev en dag med mange følelser i spil, fortæller hun om en dag, der længe lignede en aflysning på grund af manglende vind.

Helt indtil midt på eftermiddagen, hvor baneledelsen besluttede at skyde første sejlads i gang - trods nærmest ikke-eksisterende vind på højst to sekundmeter.

Rørte ved mærket - straf

- Jeg ligger egentlig til en god start, men rører desværre læmærket (ved startlinjen, red.) og må tage en straf. Derfra er det svært, og jeg tøver lidt de gange, jeg har muligheder for at sejle mig op, fortæller Anne-Marie Rindom i en pressemeddelse fra Dansk Sejlunion.

Hun ender derfor på en 24. plads i sejladsen - hendes hidtil svageste placering ved stævnet.

- Jeg kan jo godt mærke, det virkelig betyder noget for mig nu, hvor jeg er tæt på en medalje, så jeg bliver måske lidt bange for at tage de nødvendige chancer, forklarer sejleren. 

Efter sejladsen var der igen lang udsættelse, og sejlerne ventede reelt blot på at blive sendt i havn, da der pludselig meldte sig en anelse vind. Nok til en ny start. Her lå Rindom placeret mellem nummer fem og ti hele vejen - for til sidst at gå i mål på en niendeplads.

16 point til tredjepladsen

En dag, der overordnet set passede den danske sejler godt: 

- Jeg er rigtig glad for, at jeg fik rettet op på tingene og sejlede med selvtillid. Jeg holder min position, og selvom Marit (Bouwmeester, førende ved EM, red.) nok er stukket af, så ser det ok ud for mig. Og jeg plejer at være god, når det spidser til, siger Anne-Marie Rindom om forventningerne til søndag, hvor EM afgøres med to afsluttende sejladser.

Rindom er 15 point efter Marit Bouwmeester (NED), regerende verdens- og olympisk mester. Samtidig har hun 16 point ned til en tysk og en græsk sejler, der ligger side om side på tredje- og fjerdepladsen. 

Laura Kragh Frederiksen er fortsat næstbedste dansker i feltet. Nu på en 29. plads (11, 33, lørdag), mens Anna Munch ligger nummer 42 samlet (38, 38).

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET