Gå til hoved-indhold
Sammenlignet med tidligere er det nu langt lettere at finde plads til båden. Foto: PR-fotoHavne
Sammenlignet med tidligere er det nu langt lettere at finde plads til båden. Foto: PR-foto

Find en ledig havneplads på nettet

Det er nemmere at få havneplads til sin båd, end mange tror. Havneguide.dk giver overblikket.

Af Sara Sulkjær |

Myten om, at det er umuligt eller svært at finde en bådplads stammer tilbage fra dengang, hvor de fleste havnes ventelister var urealistisk lange. I dag er det rent faktisk muligt at finde en båd til rimelig pris og en tilhørende bådplads.

Myter kan ødelægge drømmen  

I "KØB/LEJ BÅDPLADS" portalen på den digitale havnelods, Havneguide.dk, har mere end 70 havne fra hele landet registreret ledige bådpladser, og flere er på vej. Intentionen er, at det skal være nemt og overskueligt at finde en ledig bådplads, hvad enten det er på lejebasis eller handler om køb.

- Der findes mange myter om, at det er dyrt og svært at komme i gang med en maritim "karriere" som bådejer, og det slår desværre drømmen i stykker for mange, der brænder for at købe en båd og sejle på tur, fortæller Jesper Højenvang, direktør i FLID (Foreningen af Lystbådehavne i Danmark), som står bag Havneguide.dk, i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne med bådportalen fortælle kommende eller nuværende bådejere, at det ikke behøver at være så svært at komme i gang. Der er dels masser af både til salg, og dels har rigtig mange havne ledige bådpladser, der kan erhverves nu og her. 

Find bådpladser på Boat Show

På Fredericia Boat Show udstiller FLID i samarbejde med Dansk Sejlunion og projektet Vild med vand under temaet ’Nye sejlere starter her’. Standen rummer alt det, nye sejlere eller kommende bådejere har brug for, når drømmen om at komme på vandet skal udleves. 

Havneguide.dk er tilstede med en demostand med to computerskærme, hvor interesserede besøgende kan få en introduktion til, hvordan du søger efter en ledig bådplads.

Der findes i øvrigt flere forskellige modeller for at eje eller leje en bådplads. Nogle steder tilbydes en tre måneders sommerplads, mens andre giver mulighed for månedsleje, ofte uden indskud. Månedsleje kan være en god måde at komme i gang på for de nye bådejere, eller hvis man ønsker at teste et nyt bådfællesskab.

"KØB/LEJ BÅDPLADS" portalen er gratis at anvende og kræver hverken login eller kode. Besøg portalen her

Fredericia Boat Show finder sted 24.-26. februar og 2.-5. marts 2017. Se mere på www.boatshow.dk.
content-loader
content-loader
content-loader