Gå til hoved-indhold
Turismedestinationen Enjoy Limfjorden, der består af Struer, Lemvig, Holstebro, Morsø, Skive og Viborg kommuner, har netop indgået et strategisk samarbejde med FLID - Foreningen af Lystbådehavne i Danmark.Kapsejlads
Her er Nordmors i Limfjorden. Foto: Visitmors.dk

Nyt samarbejde skal trække flere sejlere til Limfjorden

Enjoy Limfjorden, der består af Struer, Lemvig, Holstebro, Morsø, Skive og Viborg kommuner, har indgået strategisk samarbejde med Foreningen af Lystbådehavne i Danmark.

Af Troels Lykke |

Samarbejdet skal gøre Limfjorden bedre kendt som en unik sejlerdestination, og de mange fine lystbådehavne i Limfjorden skal markedsføres og synliggøres overfor i første omgang, de danske, tyske, norske og svenske sejlere.

I den netop indgåede aftale, som vil være implementeret til foråret 2017, vil der være særskilt fokus på havnene i Limfjorden. Det skal ske på FLIDs hjemmeside www.Havneguide.dk

– Danmarks elektroniske havneportal, hvor Enjoy Limfjorden skal fremhæves som en unik sejlerdestination. FLID og Enjoy Limfjorden vil derudover samarbejde omkring andre ideelle markedsføringsmuligheder over for sejlende gæster i ind- og udland.

Lederen af Enjoy Limfjorden, Peter Emsenhuber Graversen, udtaler.

”Vi iværksatte i 2015 vores nye strategi, hvor kommunerne og turismecheferne i fællesskab besluttede, at netop det maritime, er ét af de fokusområder vi skal satse på, og det er et område, hvor vi har et helt unikt produkt hos Enjoy Limfjorden. Derfor er samarbejdet med FLID endnu et skridt i den rigtige retning, og det supplerer fint det bestående arbejde, vi har iværksat inden for eksempelvis lystfiskeri og windsurfing, hvor vi snarligt introducerer en ny spændende del på hjemmesiden, og hvor vi netop har deltaget i arbejdet omkring den nye lystfiskerguide - "Lystfiskeri i Limfjorden.”

Det nye samarbejde er inspireret af FLIDs eksisterende samarbejde med det sydfynske ø-hav, og direktør for FLID, Jesper Højenvang, påpeger, at Limfjorden byder på et helt særligt og mangfoldigt farvand for sejlads, og direktøren tror på, at samarbejdet med Enjoy Limfjorden kan få flere gæster til at sejle til de mange havne i Limfjorden.

Jesper Højenvang nævner i samme ombæring, at de sejlende gæster oftest tager ind og besøger omkringliggende havnebyer, når de er på ferier, og at gæsterne derudover bidrager med væsentlige beløb til de lokale økonomier.

Kommunaldirektør i Struer og Formand for Enjoy Limfjorden, Claus Damgaard, tilføjer.

”Ved at arbejde sammen i Enjoy Limfjorden og fokusere på Limfjordslandets værdier og turismemuligheder i fællesskab, kan vi opnå meget mere end vi kan enkeltvis. Derfor glæder det mig også, at vi målrettet og fokuseret kan udvikle værdikæden og igangsætte nye- og spændende tiltag til gavn for turismen, som jo i sidste ende skaber vækst og arbejdspladser i kommunerne. Turisme er et erhverv, som man ikke kan flytte væk fra området, og derfor er det et vigtigt område for Limfjordskommunerne”.

Enjoy Limfjorden er, målt på overnatninger, Danmarks 7. største destination med over 2,3 millioner overnatninger om året. Destinationen oplever en årlig fremgang på cirka 5 % i antallet af overnatninger og i turismeomsætningen fra de besøgende gæster. Det viser de seneste tal fra VisitDenmark og Danmarks statistik.

De udenlandske gæster i Limfjordslandet kommer hovedsagligt fra Tyskland og Norge, og cirka 49 procent af overnatningerne udgøres af udenlandske gæster.
Enjoy Limfjorden har tidligere udgivet magasinet ”Nordeuropas bedste Segelwasser” på tysk og norsk, og har også deltaget på messer i både ind- og udland med fokus på det maritime.

content-loader
content-loader
content-loader