Gå til hoved-indhold
Her ses Mikkel Anthonisen, idémand og leder af projektet Oceans of Hope, der har sejlet jorden rundt i 2014 og 2015 med mennesker med sygdommen multipel sklerose(MS).Kort Nyt
Her ses Mikkel Anthonisen, idémand og leder af projektet Oceans of Hope, der har sejlet jorden rundt i 2014 og 2015 med mennesker med sygdommen multipel sklerose.

Oure Højskole og Oceans of Hope i nyt samarbejde

Samarbejdet tager udgangspunkt omkring sejlbåden Oceans of Hope med rekruttering fra Oure Sejlerne fra Danmark Rundt-kurserne og Pro Skipper-uddannelsen.

Af Troels Lykke |

Oceans og Hope blev verdenskendt, da de fra juni 2014 og til november 2015 gennemførte en jordomsejling med en besætning bestående af mennesker med sygdommen multipel sklerose(MS).

Næste projekt er Oceans of Hope Arctic Expediton, hvor værdierne om hvordan vi skal passe på hinanden overføres til omsorg for vores smukke blå planet.

Oure Højskole, Danmark Rundt, har inden for de sidste år haft mere en 50 sejlere igennem, som alle har oplevet glæden ved at sejle - og lært at sætte kursen på vandet og i eget liv.

Fællesskab på båd

Samarbejdet tager udgangspunkt i fællesskabet omkring sejlbåden Oceans of Hope med rekruttering fra Oure Sejlerne fra Danmark Rundt-kurserne og Pro Skipper-uddannelsen.

S/Y Oceans of Hope er fakkelbæreren for budskabet om at bygge stærke fællesskaber op, hvor mennesker med MS kan udfolde sig på lige fod og med lige muligheder som alle andre.

Crewet af unge sejlere fra Oure får mulighed for at være en del af et stærkt og forpligtende fællesskab, som skal holde båden i stand og arrangere og afvikle aktiviteter i perioderne i mellem de store sejladser på verdenshavene.

Oure-elever får erfaringer

Sejlerne fra Oure vil få mulighed for at få en række erfaringer inden for empowerment og social environment in action og samtidig blive dygtige sømænd.

”Jeg ser frem til et yderligere samarbejde med Sejlerne fra Oure. Jeg er sikker på, at de unge sejlere fra Oure Højskole kan gøre en forskel og være med til at løfte vores projekt. Da jeg var skipper under Danmark Rundt i foråret 2016, fik jeg syn for, hvilke kompetencer sejlerne besidder gennem den uddannelse, de får på Oure Højskole. Det er samme ånd som ombord på Oceans of Hope: At vi tilstræber ordentligt sømandskab med fokus på sikkerhed, udvikling af overblik og handlekraft, stærkt socialt engagement og ikke mindst ydmyghed og respekt. Når det er på plads, kan vi slappe af både socialt og sejladsmæssigt. Og så får vi det rigtig sjovt!”, siger Mikkel Anthonisen, idémand og leder af projektet Oceans of Hope.

Oure-elever fortsætter med sejlads - efter Oure

Jesper Henriksen, lærer på Oure Højskole, forklarer om samarbejdet:

”Dette samarbejde vil få stor betydning for vores sejlere – dette, at der et community og et netværk klar til dem efter deres uddannelse på Oure, er alfa og omega – det gør, at de kan forsætte deres liv på vandet, selv om de nu bor og studerer eller arbejder i København.Danmark Rundt stopper ikke, når det er færdigt, og med samarbejdet med Oceans of Hope åbner der sig en ny stor mulighed, som jeg er sikker på, at Danmark Rundt-eleverne hooker på”, fortæller Jesper Henriksen, Sejlerne fra Oure/ Oure Højskole.

Hej ses sejlere fra Oure Højskole, der har sejlet Danmark Rundt i DS 37ere.

content-loader
content-loader
content-loader