Gå til hoved-indhold
Særligt Optimist-sejlerne fyldte god på vandet ud for Kerteminde. Foto: Anders Lund FotoKapsejlads
Særligt Optimist-sejlerne fyldte god på vandet ud for Kerteminde. Foto: Anders Lund Foto

Sailextreme - gigantfest med 450 sejlere i Kerteminde

Årets største jollestævne blev afviklet hen over pinsen. 12 bådklasser var til start, hvor alene Optimist A-feltet talte cirka 170 unge sejlere.

Af Sara Sulkjær |

Pinsen er Sailextreme-tid. Også i 2017, hvor intet mindre end 450 sejlere fordelt på 12 klasser var med ved årets stævne, der samtidig var tredje afdeling af årets Dansk Sejlunion Grandprix-serie.

Som en nyskabelse var Optimist A-sejladserne i år fordelt over tre dage - lørdag til mandag - hvilket var medvirkende til at give feltet et internationalt tilsnit med hele 60 sejlere fra Tyskland - plus en enkelt svensker.

170 unge sejlere var med på startlinjen i de i alt otte Optimist A-sejladser.

Tre flotte dage

Vejrmæssigt bød pinsen på tre flotte dage med let til mellem luft. Især lørdag udmærkede sig med sol og stabil vind hele dagen ind over Kertemindebugten. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Det blev en rigtig festdag for sejlere, familier og frivillige, der til sammen fyldte godt op i campingområdet og samtidig havde støvsuget al ledig kapacitet på vandrehjem og Bed & Breakfast i miles omkreds.  

Kort sagt et flot stævne fra ende til anden - afviklet med stort engagement fra de mange frivillige, som Kerteminde Sejlklub havde i sving for at få det hele til at spille sammen.

Se alle resultater fra Sailextreme / Grandprix-stævnet her.

Grandprix-serien går på sommerferie nu. Næste stævne i serien foregår i Skive 26.-27. august. 

Se billeder fra stævnet herunder. Fotos: Anders Lund Foto

content-loader
content-loader
content-loader