minbaad.dk
torsdag 24. maj

Magnus Heegaard fra Egå Sejlklub vandt på Furesøen i år. Han er pænt fremme på Optimisternes rangliste, der dog endnu ikke er offentliggjort. Foto: Jens Thaysen

Egå-sejlere overrasker hos A-Optimister

Efter rangliste-stævne på Furesøen og i Kolding er tre Egå-sejlere helt fremme til VM, EM - og NM-udtagelse. Det plejer at være KDYere. Et stævne mangler nu i Kerteminde i Pinsen.

Kapsejlads | 11-05-2017 12:30 | Af  Troels Lykke

Årets første Grandprix-stævne blev præget af lunefuldt forårsvejr - springende og let vind blev kendetegnende for stævnet i Kolding.

Men der kom sejladser i hus i alle klasser (Opti, Zoom 8, Laser, Europa). Dansk Sejlunion Grandprix er i gang, sådan skriver sejlsport.dk.

Det var dog først om søndagen at der kom to sejladser i hus hos A-Optimisterne. Og denne gang gik det i Egå-sejlernes retning.

En norsk pige Marie vandt, men bedste dansker blev Emil Christensen fra Egå på en andenplads, mens Carl Emil Amstrup tog tredjeplads, viser resultatlisten fra Kolding.

KDY lige efter

KDY kom dog lige efter på pladserne 4, 5, 6 og 7. Hvor den danske mester fra KDY, Malthe Ebdrup tog 5. plads.

På Furesø til stort stævne var det Egå-sejler Magnus Heegaard, der løb med sejren, mens Emil Christensen snuppede fjerdepladsen og Carl Emil Amstrup blev nr. 12.

Det ser med andre ord godt ud for Egå-sejlerne, før der sejles sidste rangliste-stævne om at komme til VM, EM og NM.

Vi har i dag talt med Egå Sejlklubs træner, 21-årige Christian Rost, der selv er blandt landets bedste Laser-sejlere.

Meget vintertræning i Egå

Han forklarer at Egå-sejlerne træner fem gange om ugen.

- Vi har især trænet meget i vinterens løb, men det er da overraskende at vi ligger så godt i ranglisten lige nu (det plejer at være KDY, der er i front, red.), men vi har i de to stævner kun sejlet seks sejladser og jeg mener der skal sejles ni sejladser i Kerteminde (i Pinsen, red.) så intet er afgjort. Vi har haft en realistisk målsætning om at nogle af vores 12 A-sejlere kan komme til EM, men lige nu har vi vist niveau til endnu mere, siger Christian Rost til minbaad.dk.

www.ocd.dk har desværre endnu ikke opgjort den foreløbige rangliste hos A-sejlerne, vi kan derfor ikke vise den aktuelle stilling.

Emil Christensen tv., der er høj er også hurtig i let luft. Han var hurtigste dansker i Kolding med en andenplads. Carl Emil  Amtrup, th. blev nr. tre. De blev begge slået af en hurtig norsk pige, Marie Lepperoed. Foto: Jens Thaysen

I Norge ved man hvordan to Opti-joller transporteres hurtigt. Her ses det i Kolding. Foto: Jens Thaysen

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET