Gå til hoved-indhold
Sejlerne fra Hellerup havde på et tidspunkt blot ét point op til den førende besætning fra Østrig. Foto: DaPicKapsejlads
Sejlerne fra Hellerup havde på et tidspunkt blot ét point op til den førende besætning fra Østrig. Foto: DaPic

Tre danske teams kvalificeret til Champions League-finalen

Lucas Lier og Hellerup Sejlklub er med en sølvmedalje i anden kvalifikationsrunde klar til at kæmpe med om titlen som den bedste sejlklub. Også KDY og Frederikshavn er med, når vinderen findes.

Af Sara Sulkjær |

Mens de danske fodboldhold er en sjældenhed i Champions League-sammenhænge, ser det noget anderledes ud, når blikket vendes fra grønsværen mod kapsejladsbanen.

Her har de danske J/70-teams fundet opskriften på succes. Hele tre besætninger er således klar til at forsvare Dannebrog, når den bedste sejlklub findes i italienske Porto Cervo 22.-24. september, hvor Champions Leauge-finalen sejles.

Hellerup følger nordjyderne 

Først var det nordjyderne fra Frederikshavn, der sikrede sig en plads i finalen ved at sejle en flot andenplads i hus i den første kvalifikationsrunde. 

Herefter fulgte KDY og Hellerup Sejlklub i weekenden trop, da de i Schweiz viste, hvorfor de med deres placering i top-4 i den foregående sæson i Sejlsportsligaen er med i det fornemme Champions League-selskab. 

Særligt Hellerup-besætningen med Lucas Lier i spidsen imponerede. En flot 1-5-1-1-serie på sidstedagen var dog ikke nok til at fravriste østrigske Segelclub Matsee sejren, hvorfor danskerne måtte vende retur til østkysten med en sølvmedalje. 

En 4. plads blev det til for teamet fra KDY, der udelukkende bestod af kvinder. 

32 både i finalen

Når vindertrofæet senere på måneden skal uddeles, skal de tre danske besætninger kæmpe mod 29 af de bedste J/70-besætninger fra hele Europa. 

Det bliver interessant at se, hvorvidt besætningen fra Frederikshavn kan videreføre de gode takter fra Sejlsportsligaen, hvor holdet fortsat ligger øverst i tabellen med fem point. På andenpladsen i ligaen er netop KDY, der dog har seks point til førstepladsen. 

Hellerup Sejlklub indtager med 20 point ligaens 7. plads. 

content-loader
content-loader
content-loader