Gå til hoved-indhold
De fire bedste hold i Sejlsportsligaen er kvalificeret til Champions League. Her er det KDY's kvinder, der igen stiller til start. Foto: PR-fotoKapsejlads
De fire bedste hold i Sejlsportsligaen er kvalificeret til Champions League. Foto: PR

To danske teams sejler Champions League torsdag

Den første semifinale har deltagelse af Hellerup og KDY, der skal kæmpe om finalepladserne i Italien. Igen sender den kongelige sejlklub ren kvindebåd.

Af Sara Sulkjær |

I fodboldens verden har kun to hold chancen for at stå i den eftertragtede Champions League-finale. Så barske er realiteterne ikke for sejlerne, hvor hele 15 pladser er på højkant, når den første af to semifinaler torsdag skydes i gang i italienske Porto Cervo. 

24 teams fra 13 europæiske nationer er på startlinjen og vil kæmpe for én af de eftertragtede finalebilletter, der indløses 30. august til 2. september i Schweiz. 

KDY bedst i 2017 

Kun ét dansk team har tidligere kunnet stille sig øverst på podiet i stævnet. Det var i 2014, hvor KDY var hurtigst af alle. En klub, der atter er på linjen i denne semifinale. 

Som ved stævnet i fjor stiller den sjællandske klub med et team udelukkende bestående af kvinder. Det er et team, der sidste år formåede at kvalificere sig finalen, hvor de sluttede som bedste nordiske hold på en 10. plads. 

Som sidste år er Tina Schmidt Gramkov, Josephine Boel og Helle Ørum at finde i KDY'ernes båd, mens også Trine Palludan og Anne-Sofie Munk-Hansen har sikret sig en plads til Italien.

2 x Frederik skal hjælpe Hellerup

Ikke en eneste kvinde har til gengæld sneget sig ind på Hellerups Champions League-mandskab. Her er det Frederik Berg, Anders Nørrelykke, Frederik Sivertsen og Niels Ipsen, der skal forsvare klubbens flag i semifinalen, der slutter søndag. 

Også Kerteminde og Frederikshavn er med i årets Champions League. De skal sejle i den anden semifinale, der skydes i gang i russiske Skt. Petersborg i august. 

content-loader
content-loader
content-loader