Gå til hoved-indhold
Torben Olesen sejlede Folkebåd på sine ældre dage. Han var også med på dommerbåd i Aarhus Sejlklub, trods sygdom.Sejlklubber
Torben Olesen sejlede Folkebåd på sine ældre dage. Han var også med på dommerbåd i Aarhus Sejlklub, trods sygdom.

Aqua-Dress grundlægger Torben Olesen fra Aarhus er død

Manden bag sejlertøjfirmaet Aqua-Dress, Torben Olesen, har kastet sidste fortøjning og blev 70 år. Han var reserve til OL i 1972 i Finnjolle for Steen Kjølhede. Det blev også til Folkebåds-sejr i Guldpokalen.

 

Af Troels Lykke |

Den århusianske forretnings- og sejlsportsmand Torben Olsen har kastet den sidste fortøjning, er sejlet ud på den sidste rejse. Torsdag døde han efter lang tids sygdom på Aarhus Universitetshospital, omgivet af familien.

Torben Olesen vil blive husket som sportsmanden, der altid havde gang i nye projekter. Sejlsport, windsurfing, skisport, ishockey og cykling.

Med fingeren på pulsen og altid på forkant af udviklingen, var han var ofte med til at sætte præg på nye sportsgrene, skriver Aarhus Stiftstidende. (se foto)

Torben Olesen blev født i Aarhus i 1947, og boede i Aarhus hele livet, hvor han var et aktivt medlem af både Aarhus- og Egå Sejlklub.

Byen ved havet var også udgangspunktet for hans professionelle virke. Utilfreds med kvaliteten af den beklædning sejlerne måtte trodse elementerne i, grundlagde han i begyndelsen af 70-erne firmaet Aqua-Dress, der i en lang årrække var synonym med sejlertøj for alverdens topsejlere.

"Han gjorde det på sin egen måde" - det er nok den bedste beskrivelse af Torben Olesens livsfilosofi. Energi og entusiasme prægede Torben Olesens virke - ligegyldigt om det gjaldt sport eller forretning.

Torben Olesen var en vindertype. Vinde ville han, mere end de fleste. Det gav respekt og venskaber, og Torben Olesen tiltrak altid mennesker, der følte sig inspireret af hans kreativt, ildhu og energi. Til gengæld kunne det knibe med tålmodigheden over for de, der ikke delte hans visioner og energiniveau.

Kisten er lukket, men familien og venner ved, at sejlsportsmanden går velklædt videre på rejsen.

Tøjet han bærer, bar han sidst, da han var reserve for Danmark ved OL i Kiel i 1972 i Finnjollen. Her var han reserve for Steen Kjølhede.

Der var mange sportslige højdepunkter i Torben Olesens liv, adskillige danmarksmesterskaber og succeser på den internationale kapsejladsscene.

Torben Olesen efterlader sig to døtre og fem børnebørn.

Kilde: Aarhus Stiftstidende

Vandt guldpokal i 1985 i Folkebåd

Minbaad.dk kan tilføje at Torben Olesen også sejlede OK-jolle fra 1967-71. Han sejlede kvarttonner i 1976-78 og Starbåd fra 1981-84. Senere i Folkebåden vandt han Guldpokalen i 1985. Drage-sejlads blev det også til.

content-loader
content-loader
content-loader