Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hvaler kan være farlige for sejlbåde.

Hval tæt på at sænke 50 fods sejlbåd ved Mexico

Resolut stoppede 67-årige Max Young en madras i hullet i skibets skrog, han aktiverede skibets pumper og begyndte også selv at øse vand ud.

Af Troels Lykke |

En ældre amerikaners sejlbåd fik pludseligt et læk, da den kolliderede med en hval midt ude på havet. Sejleren om bord blev reddet i land efter en dramatisk redningsaktion.

Den 67-årige pensionerede gymnasielærer Max Young fra Californien fik tirsdag en stor forskrækkelse, da en hval ramte hans sejlbåd 64 kilometer ud for Mexico.

Sammenstødet med havdyret efterlod et hul i amerikanerens båd og ødelagde styretøjet, hvorefter båden begyndte at tage vand ind.

Madras i hullet

Resolut stoppede Max Young en madras i hullet i skibets skrog, han aktiverede skibets pumper og begyndte også selv at øse vand ud.

Han slog samtidig alarm til kystvagten via bådens radio, og det blev hans redning.

- Sikkerhedsudstyret, som havde om bord, gjorde os i stand til at finde ham meget hurtigt. Det var en væsentlig årsag til, at vi var i stand til at redde ham, forklarer kystvagtsofficer Pamela Boehland ifølge ABC News.

Fragtskib kun 60 sømil væk

Kystvagten fik hjælp til redningsaktionen fra handelssibet Ocean Virgo, som sejler under panamansk flag. Skibet var relativt tæt på Max Youngs båd og sejlede straks mod den.

- Den kendsgerning, at fragtskibet var omkring 60 mil væk, og at det var i stand til at reagere, var vigtigt, men han var meget heldig, at han kunne blive reddet så hurtigt, siger Pamela Boehland.

Kommandocenteret sendte også en helikopter fra Sacramento i Californien mod det synkende fartøj. 

Helikopter nåede først frem

Da mandskabet om bord på helikopteren fik kontakt til Yong, var han i gang med at øse vand ud af båden. 

Helikopteren nåede frem før skibet fra Panama, men måtte cirkulere i luften over den synkende båd og holde øje. Skibet nåede frem cirka fire timer efter sammenstødet med hvalen, og herefter kunne mandskabet hjælpe Yong væk fra den synkende skude.

Kilde: jv.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader