Gå til hoved-indhold
Vinderne: Fra venstre: Rasmus Jørgen Andreasen, Frederik Dahl Hansen og Claus Høj Jensen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Vinderne: Fra venstre: Rasmus Jørgen Andreasen, Frederik Dahl Hansen og Claus Høj Jensen. Foto: Troels Lykke

H-båd Ligaen: Høj Jensen kan også vinde i let luft - nu video

- Vi har trænet i let luft, da vi normalt er bedst i hård luft, siger Claus Høj Jensen, der vandt i Bogense blandt 18 H-både. Årets mål er VM i Schweiz. Baneleder Kuchler var i verdensklasse.

Af Troels Lykke |

Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andreasen var bedst i Bogense til H-båd Ligaen, viser resultatlisten

De vandt i let vejr, selvom besætningen er lige omkring de tilladte 300 kilo. 

Om lørdagen var det dog Søren Wissing og mandskab fra Vejle, der var i front efter de satte flotte starter ind, hvor de lå i læen af feltet med god fart i let vind og modstrøm. 

Men det blev hurtigt hverdag for Søren Wissing, der har været i H-båden i mange år. Faktisk flere end sejlmager Claus Høj Jensen, der dog har vundet DM otte gange i træk i klassen.

Det var da også Claus Høj Jensen, der med de to unge gaster, der vandt igen, efter stabile placeringer. 

Kompetent dommer fra Odense

Det blev dog ikke til mange point foran den høje Vejle-sejler Claus Hovgaard, da Høj Jensen blev disket for tyvstart i sidste sejlads, efter der var sort flag, sat af en yderst kompetent international baneleder Andreas Kuchler fra Odense. Ingen ventetid, lige starter og lige baner. Tak.

Også tidligere verdensmester fra Roskilde, Morten Nielsen, blev disket for tyvstart, hvilket sendte ham ned i feltet. Han tyvstartede nemlig også om lørdagen, og måtte starte om efter at minbaad.dk sejlede ham over linjen, efter vi blot gik på krydskurs få sekunder før start. (sorry Morten:-)

Lørdag aften var der besøg af OL-træner i 49er, Peter Hansen, der havde observeret at vi H-båds-sejlere startede for passivt.

Han konstaterede blandt andet at Claus Høj Jensen vandt første start og da var han 13 sekunder under linjen, men det blev bedre og bedre under stævnet, hvor folk var oppe på startlinjen.

Bedste var 13 sekunder under startlinjen

I det hele taget var det en kæmpe succes at Peter Hansen fortalte om hvordan man lettere kunne vinde kapsejladser, og det handler om at sætte struktur på tingene, fortalte han.

- Struktur, taktik, start og fart. Det skal komme i den rækkefølge. Og vær jeres egen taktiker og sejl ikke kun efter de bedste, jeg så lidt lemming-effekt, hvor flere både sejler efter de bedste, selvom der var flere spor på kryds, som man kunne havet taget med fordel, fortalte Peter Hansen fra Aarhus.

Træner i OK-jolle 

Claus Høj Jensen og hele mandskabet træner en del fysisk, faktisk spinner 47-årige Claus Høj Jensen på en cykel flere gange om ugen og hele holdet holder sig i form i Herslev, hvor de sejler OK-jolle med 24 andre.

- Det er en god måde at holde sig i form på, sidst vi var ude kæntrede vi alle tre i et pust, det kræver fysik, siger Claus Høj Jensen, der i år havde sat 50 års jubilæumslogo i sejlet.

- Årets store mål er VM i Schweiz til august, men også NM vi skal sejle på hjemmebane til juni, vi håber mindst 30 hold møder op, lige nu er der også sejlere fra Norge, Finland og Sverige, ud over danskerne selvfølgelig, siger Claus Høj Jensen.

Stævnet i Bogense var også i top med effektiv isætning af 18 H-både, god mad og god stemning.

Palby Fyn Cup-hold i topform

Man kan tydeligt mærke at klubben er vant til at arrangere stævner, mange fra Palby Fyn Cup-holdet var tilstede, herunder Poul Erik Nielsen, men det var sønnen Ulrik Meyer Nielsen, der var stævnleder denne gang.

Se fotos fra stævnet

Claus Høj Jensen med jubilæums-spiler. Klassen fylder i år 50. Privatfoto

Hans Ebler og mandskab med bl.a. Henrik Toft, formand for klubben, tog 4. plads. Foto: Troels Lykke

Andreas Kuchler er dybt professionel. I år skal han også være international baneleder ved VM i 470 og VM i Contender. Foto: Troels Lykke

Ulrik Meyer Nielsen var god stævneleder med erfarne hjælpere. Ingen H-både fra Bogense Sejlklub var med. Foto: Troels Lykke

Minbaad.dk sejlede med i DEN 617 Dagmar H. Vi blev sidst i denne sejlads, sejladsen efter vandt vi. Se film fra den her optaget af Poul Erik Nielsen fra Bogense Sejlklub:

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/VcfuQsd2ULQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader