minbaad.dk
søndag 22. juli

Joachim Aschenbrenner, th., vinder DM i matchrace 2017 med sin stærke besætning. PR-foto

Aschenbrenner vinder let DM i matchrace

Topsejlerne i matchrace Joachim Aschenbrenner, Hans-Christian Rosendahl, Lars-Peter Rosendal, Simon Østergaard og Jonas Funk vandt DM ud for Skovshoved havn. Svenske kvinder tog andenplads.

Kapsejlads | 09-10-2017 11:56 | Af  Troels Lykke

DM i Matchrace blev skudt i gang lørdag morgen, lige inden regnen for alvor lagde et koldt og vådt tæppe hen over Øresund, men 12 besætninger samt hjælpere og umpire var mødt op til et brag af gode og fair sejladser ganske tæt ved den nordlige mole. 

Weekendens vinderbesætning blev Joachim Aschenbrenner, Hans-Christian Rosendahl, Lars-Peter Rosendal, Simon Østergaard og Jonas Funk, der vandt overlegent DM i Matchrace 2017 uden at tabe en eneste sejlads. Stort tillykke til den ambitiøse og stærke besætning.

DS 37er lever stadig og får ros af umpire

Kongelig Dansk Yachtklub har med deres seks DS 37'ere besluttet, at matchrace i enkeltskrogsbåde ikke er en dødende race.

- Det er helt fantastisk at være med til at se, hvordan klubben og bådene stadig lever, og at der kommer nye ansigter til matchracen, fortæller norske Marianne Middelton efter at have været chefopmand til dette års DM.

- De danske 37’erne er bare verdens bedste både til Matchrace, fortalte Marianne Middelton i sin tale og takkede sejlerne ved dette års DM i matchrace.

Marianne havde et stærkt opmandshold bag sig til stævnet, og det er dejligt at møde sejlernes respekt for hele teamet.

Vindforholdene var perfekte, og sejlerne fik derfor masser at arbejde med, selv efter en hel lørdag med regn, var humøret højt, og alle var klar til en hyggelig middag i Restaurant Sejlklubberne, hvor der var plads til at fortælle lidt røverhistorier fra de varme lande.

Søndag klarede det op

Søndag klarede det op og den skønneste efterårssol bød os velkomne på vandet. Alle planlagte sejladser blev afholdt, og det var en fornøjelse at se sejlerne kæmpe om guldet og placeringer fra 1-12.

Efter et godt matchrace år i KDY med deltagelse i European Match Race Tour og afholdelses af DM, håber stævneleder Ingeborg Gayle Nielsen fra KDY, at 2018 kommer til at bringe endnu flere fantaktiske stævner til klubben.

Kvinder med fremme

Stærke og dygtige kvinder kom desuden helt til tops ved dette års DM med svenske Anna Østling på sølvplads, og det bliver ikke sidste gang, at KDY kommer til at byde netop disse hold tilbage til mere matchrace i 2018.

- Stævnet blev afsluttet med en flot præmie overrækkelse, med præmier fra vores sponsor KEY WEST og Helly Hansen. Joachim Aschenbrenner holdt flot og stærk følelsesmæssig tale til Marianne Middelton, som har været og er af stor betydning for netop ham og hans sejlerkarriere, fortæller Ingeborg Gayle Nielsen fra KDY.

Unge Joachim Aschenbrenner fra KDY ses her på DS 37er. Der blev sejlet foran den nordlige mole i Skovshoved. PR-foto

Resultatliste

1

Joachim Aschenbrenner

DEN

2

Anna Östling

SWE

3

Rasmus Viltoft

DEN

4

Trine Palludan

DEN

5

Louise Christensen

DEN

6

Toby Austin-Fraser

NZL

7

Jeppe Borch

DEN

8

Felix Jacobseb

DEN

9

Mads Degnegaard

DEN

10

Henrik Christensen

DEN

11

Nicolai Lygum

DEN

12

Klaus Bech

DEN

 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET