Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Der skal igen sejles tæt på vandet ved Marselisborg. Arkivfoto: Lars Chr. Nielsen

Ungt talent vil skabe ambitiøst matchrace-miljø i Marselisborg

Frederik Fomsgaard Bruun inviterer rutinerede sejlere på matchrace-sejlads i Marselisborg. Målet er at styrke sejlermiljøet og udvikle nye kompetencer. Sejlertalentet har involveret flere velkendte sejlsportsnavne. På sigt er håbet at oprette et dygtigt matchrace-team.

Af Sara Sulkjær |

Navne som australske Peter Gilmour, franske Sebastien Col og vores egen Jonas Warrer var at finde blandt stjernerne, da Marselisborg Sejlklub tilbage i 2009 var vært ved World Match Racing Tour.

Om Marselisborg i de kommende år kommer til at tiltrække lige så store navne er for tidligt at sige, men i hvert fald satser klubben på at sejle matchrace på højt niveau igen. Det skriver Sailing Aarhus på deres hjemmeside.

Bag initiativet står den 20-årige Waszp- og 49er-sejler Frederik Fomsgaard Bruun, der er en del af MAST (Marselisborg Sailing Team, Marselisborg Sejlklubs talenttrup). Idéen fik han, efter at MAST-sejlerne fik lov at deltage på onsdagsbanen i Marselisborg, fortæller han:

– Jeg syntes, at det kunne være fedt at bruge bådene til noget mere specifik træning. Derfor foreslog jeg MAST-styregruppen at starte matchrace. De kom med inputs til et koncept, og herefter lavede vi et setup og udformede indbydelse og materiale, forklarer Frederik Fomsgaard Bruun, der ikke vidste, at matchrace tidligere har været stort i Marselisborg Sejlklub.

Stærke trænere og stor tilslutning

Invitationen til at sejle matchrace blev sendt ud for få uger siden, og siden har projektet fået en flot modtagelse. Over halvdelen af de 15-18 pladser er i skrivende stund optaget.

Samtidig er trænere som Jes Gram Hansen, Emil Kjær og Nikolaj Buhl hyret ind for at sikre høj kvalitet. Man skal dog kravle, før man kan gå, og derfor er matchrace på Tour-niveau i Marselisborg ikke et tema – endnu.

– Lige nu er målet at få projektet op at køre og skabe interesse for matchracing. Jeg håber personligt, at nogen får lyst til at sejle mere matchrace end den ene gang om ugen, der er lagt op til i første omgang. Vi vil gerne kunne skabe et matchrace-hold, der kan repræsentere Marselisborg i fremtiden, fortæller Frederik Fomsgaard Bruun og tilføjer om trænerne:

– Det er dygtige trænere, vi har fået med. De kan dele deres viden og give en masse videre til os sejlere. Vi vil sikre høj kvalitet i træningen, og det kræver dygtige trænere. Det kan udover at hæve niveauet i træningen også være med til at tiltrække de bedste sejlere.

Alsidighed og fællesskab som output

Forårssæsonen starter den 13. marts 2022 med oplæg og regler, hvorefter der er træningsweekend og faste mandagstræninger indtil sommerferien. Hvis den første halvsæson bliver en stor succes, vil klubben se på at udvide med et hold til, lover Frederik Fomsgaard Bruun.

Projektet er kort fortalt for etablerede sejlere i Aarhus og omegn og fungerer som et supplement til den bådklasse, man sejler til hverdag. Træningen foregår i Marselisborgs fire Elliot 6m-både, og efter hver træning er der lagt op til evaluering, fællesspisning og socialt samvær.

– Det er ikke alle, der kender til matchrace. Ved at få kendskab til matchrace kan man lære nye aspekter af sejlsporten. Det kan give sejlere en sindssyg god forståelse af regler og båd-til-båd-situationer, hvilket kan bruges i al slags sejlsport. På den måde styrker projektet alsidigheden, ligesom det kan være med til at skabe et fedt, socialt læringsfællesskab, fortæller Frederik Fomsgaard Bruun.

Er du interesseret i at høre mere eller tilmelde dig matchracing i Marselisborg Sejlklub, kan du kontakte Frederik Fomsgaard Bruun på mail: frederikbruun7@gmail.com.

Kilde: Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader