Gå til hoved-indhold
Den ene af Svendborg Amatør Sejlklubs to H-både, Hyænen. Foto: Svendborg Amatør SejlklubSejlklubber
Den ene af Svendborg Amatør Sejlklubs to H-både, Hyænen. Foto: Svendborg Amatør Sejlklub

Svendborg hopper med på bølgen – åbner sejlerskole

Med fokus på sejlglæde og samarbejde skal kommende elever i Svendborg Amatør Sejlklub få lyst til livet på vandet. To H-både står klar, når skolen åbner i maj.

Af Sara Sulkjær |

Sejlerhungrende fynboer kan nu også sætte kursen mod Svendborg Amatør Sejlklub, hvis de vil lære at sejle. Fra maj 2017 åbner klubben for undervisning til voksne med det primære formål at klæde dem på til livet som skipper på egen båd. 

Fokus på glæden ved at samarbejde

Klubben i Svendborg råder i forvejen over to H-både, som starter sæsonen med nye sejl og er godt udrustet til skolebådssejlads. Dermed har klubben mulighed for at begynde med to hold med fire personer i hver båd. 

- Der har i længere tid været et ønske om at tilbyde sejlerundervisning for voksne, der ønsker at lære at sejle i vores klub, forklarer leder af sejlerskolen, Lars Bræstrup, som sammen med Jan Bo Jørgensen vil bemande bådene som instruktører. 

Det er målet at give undervisning i almen viden om håndtering af bådene for sejl og om godt sømandskab. Sejlerskolen vil derfor lægge vægt på sikkerhed, tryghed og den viden, der giver den enkelte sejler en ballast som fører. 

- Fokus vil ligge på glæden ved at sejle og værdien i at samarbejde om opgaverne på en båd, forklarer Lars Bræstrup i en pressemeddelelse. 

Vedligehold og pleje

På sigt tilbydes bådene stillet til rådighed for praktisk prøve til duelighedsbevis med henblik på at udlåne bådene efter klubbens gældende regler for udlån.

Alle facetter inden for sejlads med både for sejl vil blive trænet og instrueret primært på vandet og ved briefing i klubhuset. Undervisningen omfatter tillige til- og afrigning af mast, afstivning på land, vedligehold og pleje af bådene

Med enkelte undtagelser vil undervisningen blive afholdt onsdage i maj, juni, august og september. Her skal deltagerne selv medbringe rednings-/svømmevest samt regntæt tøj. Alle, der ønsker at være med, skal være medlem af Svendborg Amatør Sejlklub, og der opkræves et gebyr for deltagelse i sejlerskolen.

Er du interesseret, og er du fyldt 18 år, kan du henvende dig til Lars Bræstrup på mobil: 23200347 eller mail: labra1048@gmail.com. Tilmelding foregår efter ”først til mølle-princippet”. 
content-loader
content-loader
content-loader