Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Hjemmelavet dansk U-båd sunket i Øresund

Ubåden UC3 Nautilus er på vej mod bunden i Øresund, mens ejeren af ubåden Peter Madsen er kommet i land i god behold.

Af Troels Lykke |

I timevis var den hjemmelavede danske ubåd forsvundet på mystisk vis, og Forsvaret ledte desperat efter båden og dets besætning. Efterfølgende kunne de melde ud, at Peter Madsen var fundet i god behold, men hvad var det sket med båden?

Efter omkring en times spekulation er det nu blevet bekræftet, at båden er sunket. Det oplyser Forsvaret til Ritzau.

Ekstra Bladet, se artikel, har tidligere været i kontakt med Værnsfælles Forsvarskommandos presserådgiver Anders Damgaard, der bekræfter, at Peter Madsen er i god behold.

- Vi kan bekræfte, at ubåden er fundet, og vi har set den sejlende ved Køge Bugt. Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvad der er sket, men vi har været i kontakt med Peter Madsen, der siger, at der har været tekniske problemer af en eller anden art. Lige nu er det vigtigste, at han har det godt, og han kommer tilbage i god behold, siger Anders Damgaard til Ekstra Bladet.

To om bord

Eftersigende var der to personer om bord på ubåden. Foruden danske Peter Madsen skulle den anden passager være en svensk journalist, skriver Sydsvenskan. 

Ubåden blev meldt savnet natten til fredag klokken 02.30, da den ikke var vendt tilbage til aftalt tidspunkt. Det er uklart, hvornår den skulle have været hjemme igen.

Ifølge Ingeniøren.dk er eftersøgningen blevet besværliggjort ved, at ubåden ikke har haft nogen AIS-transponder med. Sådan en gør det muligt at spore og følge båden.

Peter Madsen søsatte ubåden første gang i 2008, og undervandsbåden har tidligere skubbet raketplatformen Sputnik frem til Bornholm. Sputnik har været og bliver brugt af amatørforeningen Copenhagen Suborbitals til at sende raketter i luften.

Madsen har således også været medlem af Copenhagen Suborbitals, men efter en konflikt gik han solo med sit eget raket-projekt.

Det er planen, at en af hans raketter skal affyres senere i august.

Kilde. eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader