minbaad.dk
søndag 27. maj

Kiwierne kæntrede dramtisk og havde store udfordringer med materiel bagefter.

Fransk America's Cup-hold vendte ryggen til væltede kiwier

I anerkendte New Zealand Herald hænges Team France ud. De prøvede ifølge avisen at indkræve 300.000 euro for 'any help'. Kiwierne var presset, mens det franske hold allerede var slået ud.

Kapsejlads | 11-07-2017 19:07 | Af  Troels Lykke

Det franske hold vendte ryggen til Team New Zealand, få timer efter det dramtiske pitch pole-styrt i America's Cup, hvor Peter Burling ødelagde flere ting på den flere millioner kroner dyre AC50er.

Kiwierne var presset og Team France prøvede i den forbindelse at opkræve 300.000 euro for evt. hjælp, før de trak tilbuddet tilbage om hjælp.

Det påstår Team Zealands millionær-backup overfor New Zealand Herald i et eksklusivt interview.

Episoden skete i Louis Vuitton Cup challenger series, hvor newzealænderne kæmpede mod briterne.

Ifølge avisen spurgte kiwiernes CEO Grant Dalton franskmændene omkring udlån af udstyr og reservedele, to timer efter af kiwiernes båd Aotearoa var blevet løftet ud af vandet.

Det endte med at kiwierne lånte en hydraulisk såkaldt ram af deres britiske modstander.

Franskmændene svarer nu igen

Det franske hold var på det tidspunkt allerede elimineret i America's Cup.

Team France skriver blandt andet i en pressemeddelelse til minbaad.dk:

To grunde til vores beslutning:

1. Vi sejlede stadig selvom vi var eliminteret. Vi trænede og havde sponsor-muligheder for den næste 36. America's Cup. Derfor havde vi ingen reservedele, det ville have kompromitteret vores planer (hvis kiwierne skulle have dem)

2. Ifølge vores aftale med vores sponsor, som ejer vores materiale og båden, ville vi ikke favorisere Team New Zeland over Land Rover Bar i semifinalen.

Bad ikke om 300.000 euro

Dertil kommer, ifølge Team France, at holdet ikke havde spurgt efter en finansiel kompensation på 300.000 euro, som det fremgår af artiklen.

Endelig slår Team France fast at påstanden om at Oracle Team USA skulle have blandet sig, er falsk og uden hold i virkeligheden.

Vi er skuffet over at sådan en information er blevet fremsat uden at tjekke de involverede hold først, lyder det fra det franske hold her til aften.

Team France havde deres grunde til at afvise hjælp til kiwierne.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET