Gå til hoved-indhold
New Zealand og Italien fravalgte flerskrog til fordel for enkeltskroget båd, der kan se ud som denne, der skal sejles i den næste Volvo Ocean Race.Kapsejlads
New Zealand og Italien fravalgte flerskrog til fordel for enkeltskroget båd, der kan se ud som denne, der skal sejles i den næste Volvo Ocean Race.

Enkeltskrogsbåde skal gøre America’s Cup større

- De nye både vil imponere, måske vil de sejle 24 knob i stedet for 40, men på fjernsyn, vil det ikke gøre meget forskel, siger Cup-ekspert Bruno Troublé. Flere hold ventes på startlinen.

Af Gustav Schousboe |

Siden Team New Zealand fik æren af at hjembringe vindertrofæet Auld Mug ved det 35. årlige America’s Cup i juni i Bermuda, har der floreret rygter.

Rygter om, at der bliver udviklet på en ny højtydende enkeltskrogsbåd til brug ved det 36. årlige America’s Cup. Disse rygter blev bekræftet 11. september. 

En af personerne, der var med til at introducere de hurtigtsejlende AC50 katamaraner, udtaler til Saiing Illustrated, at Team New Zealand gør rigtigt i at tage enkeltskrogsbåden tilbage.

Enkeltskrogsbådens tilbagevenden skal gøre Americas Cup, der sejles i 2021, større ifølge Bruno Troublé, der har været involveret i samtlige America’s Cup siden midt 70’erne.

Han siger.

- De nye både vil blive hurtige, fantastiske, imponerende – måske vil de sejle 24 knob i stedet for 40, men på fjernsyn, vil det ikke gøre meget forskel. 

Enkeltskrogsbåden skal tiltrække flere hold

Enkeltskrogsbådens tilbagevenden bliver også bakket op af Tom Ehman, der også var med til at tage den modige beslutning om at introducere katamaranen ved det 34. America’s Cup i 2013. I denne sammenhæng udtaler han:

- Jeg var fortaler for flerskrogsbåden, da vi skiftede til det i 2013, men som vi så i San Francisco i 2013, var der kun fire hold, og ved Bermuda dette år var der kun seks hold, hvoraf tre af dem var Ellison hold, så der var egentlig kun fire selvstændige hold.

Ehman fortsætter:

- Men går man tilbage i historien var der i Newport Rhode Island i 1983 10 hold. I Australien i 1987 var der 17 hold. Alle andre turneringer – tænk på Auckland i 2000 og 2003, der var 10 eller flere hold. Det er fordi andre sejlere og andre klubber gør hvad de er bedst til, nemlig at sejle enkeltskrogsbåde.

content-loader
content-loader
content-loader