Gå til hoved-indhold
Sejlere fra hele landet mødes til kapsejlads i Bogense. Foto: Palby Fyn CupKapsejlads
Sejlere fra hele landet mødes til kapsejlads i Bogense. Foto: Palby Fyn Cup

Fyn Cup: Tilmeld dig inden mandag og slip for ekstragebyr

Meld dig til årets store kapsejlads Palby Fyn Cup i weekenden, mens det kun koster 750 kr. pr. båd incl. besætning. Efter mandag 15. maj tillægges gebyr på 100 kr.

Af Sara Sulkjær |

189 både har allerede meldt deres ankomst ved Danmarks største kapsejlads, Palby Fyn Cup. Fortsat tikker tilmeldingerne ind i en lind strøm, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

Derfor ser stævneledelsen det atter for muligt at nå omkring 300 tilmeldte både til sejladsen rundt om Fyn.  Alle kræfter er da også sat ind på at give sejlerne en uforglemmelig oplevelse.

Det handler om at være med

Det ses blandt andet i det faktum, at sejladsen ikke blot er en kapsejlads, men også en fest, hvor sejlere mødes og hygger sig sammen og taktikken bliver lagt.

Allerede fra de første forventningsfulde og spændte sejlere ankommer til Bogense Havn, er stemningen således lagt. Forude venter der sejlerne en tur omkring Fyn på 138 sømil og med en tidsfrist på 50 timer. 

Hvordan turen forløber, og hvor hurtigt bådene kommer i mål, afhænger i den grad af vind og vejr. Tilbage i 2008 lykkedes det skipper Erik Pedersen fra Skærbæk med flerskrogsbåden Angel at tilbagelægge ruten på blot ti timer og syv minutter. En rekord, som endnu ikke er blevet slået.

- Men Palby Fyn Cup handler ikke kun om at vinde. For rigtig mange handler det mest af alt om at være med og mødes med alle de andre, understreger Peter Helleskov fra Palby Marine.

Om Palby Fyn Cup: 

• Palby Fyn Cup arrangeres af Bogense Sejlklub i samarbejde med sejladsens hovedsponsor Palby Marine.

• Sejladsen finder i år sted fra 26. til 28. maj.

• Palby Fyn Cup er Danmarks største kapsejlads med flere hundrede både. 

• Banen er rundt om Fyn med en længde på omkring 135 sømil. Der er start og mål i Bogense.

• Alle kan deltage  - også dem, der kun vil sejle med for sjov, da der arrangeres løb for tursejlere, som vil prøve turen uden at sejle kapsejlads.

• I forbindelse med Palby Fyn Cup vil der være flere aktiviteter på Bogense Havn. Der vil være boder, en bar og TV 2 Vejret vil sende live fra pladsen. Alle er velkomne til at kigge forbi - også landkrabber.

Læs mere på Palby Fyn Cups hjemmeside www.palbyfyncup.dk.

content-loader
content-loader
content-loader