Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Grandprix-stævner i 2017 - nu også for voksne

Her er Dansk Sejlunions oversigt over byer og datoer for den kommende Grandprix-sæson. Optimist, Zoom8, 29er, Europa, Laser 4.7, Laser Radial og Laser Standard.

 

Af Troels Lykke |

Fra i år med et mere fleksibelt koncept, der åbner for flere bådklasser ved de enkelte stævner, fortæller Dansk Sejlunion.

De hidtidige TORM Grandprix'er fortsætter i 2017. Nu blot benævnt Grandprix-serien og med et  stævneformat, der rummer enkelte justeringer. Her er datoerne for den kommende sæsons Grandprix-serie:

·         6.-7. maj- Kolding Sejlklub

·         20.-21. maj: Frederikssund/Marbæk Juniorsejlcenter og Jægerspris Sejlklub

·         3.-4. juni: Kerteminde Sejlklub (3.-5. juni, Optimist A)

·         26.-27. aug.: Skive Sejlklub

·         23.-24. sep.: Skælskør Amatør- Sejlklub

Foruden Grandprix'erne er der fastlagt dato for årets DM-stævne: 

·         9.-10. sep.: Skovshoved Sejlklub (DM)

Optimist-klassens Hold-DM bliver også i 2017 afviklet på Peblingesøen i hjertet af København - med KDY og Søernes Sejlklub som arrangører. Datoerne ventes afklaret inden for de nærmeste uger.

Flere voksne sejlere

"Grandprix-serien er rygsøjlen i Dansk Sejlunions kapsejladsaktiviteter. Her i 2017 justerer vi stævnekonceptet, fordi vi gerne vil sende et signal om, at flere sejlere i fx Europa- og Laser-klasserne er velkomne til at deltage," forklarer Mads Flyger, klubkonsulent i Dansk Sejlunion og tovholder for Grandprix-stævnerne.

 "Af samme grund hedder det ikke længere "Junior Grandprix" eller "Ungdoms Grandprix", da stævnerne sigter bredere. Den enkelte arrangørklub aftaler med Dansk Sejlunion, hvilke klasser man inviterer til sit eget stævne," forklarer Mads Flyger.

Grandprix-serien omfatter klasserne: Optimist, Zoom8, 29er, Europa, Laser 4,7, Laser Radial og Laser Standard. Eventuelt også Hobie 16.

content-loader
content-loader
content-loader