Gå til hoved-indhold
Kun 18-årige Patrick Döpping er flyttet til Kroatien for at træne.Kapsejlads
Kun 18-årige Patrick Döpping er flyttet til Kroatien for at træne.

18-årige Döpping flytter til Kroatien – OL-guld er målet

Sammen med tre udenlandske Laser-sejlere træner Egå-sejler Patrick Döpping nu i Split Bugt. Gruppen sejler fem dage om ugen foruden 12 indendørs træningspas.

Af Sara Sulkjær |

Patrick Döpping har for øje at vinde en olympisk guldmedalje. En drøm, han dog ikke er ene om. 

Den unge Lasersejler har derfor tilkoblet sig en træningsgruppe bestående af fire sejlere; Patrick Döpping, en irlænder, en kroat samt en sejler fra Montenegro, som allerede har været ved to olympiske lege. 

Skal sejle 0,0001 knob hurtigere

Til fælles har de et mål om en dag at vinde en olympisk guldmedalje. Fem dage om ugen kan man derfor se den usædvanlige kombination af lande sejle rundt i Split Bugt med en træner dybt koncentreret om at gennemskue sejlernes fejl - og få dem rettet hurtigst muligt. 

Milan, sejlernes træner, har allerede vundet europæiske medaljer og været i top ti ved flere verdensmesterskaber. Han ved derfor, hvad det kræver at nå til tops. 

For Patrick Döpping gælder det om fem dage om ugen at koncentrere sig, som var det en eksamen. Hver enkelt detalje i jollen skal rettes for at sejle 0,0001 knob hurtigere. 

Derudover kræver Patricks bådklasse, Laseren, at man ligeledes er til tops rent fysisk. Det betyder, at den danske sejler og resten af hans træningsgruppe 12 gange om ugen skal træne indendørs. 

Træner med OL-sølvvindere 

Normalt afsluttes dagen i træningsgruppen med en lang udstrækning, sauna og et iskoldt bad, så sejlerne er klar til næste dags hårde træning. I Laserklassen kræves det, at man vejer 80-85 kg, hvorfor Patrick Döpping efter al sin kalorieforbrænding skal spise op imod 10.000 kalorier om dagen for at holde sin vægt.

I Split, hvor træningsgruppen befinder sig, træner også to olympiske sølvmedaljevindere fra Kroatien og Cypern, som Patrick Döpping og hans træningsgruppe fra tid til anden for lov at træne med. 

Det giver Patrick Döpping optimale udviklingsmuligheder. Hans seneste resultat var en U19 EM sølvmedalje samt en U21 EM fjerdeplads. Han ser nu frem til næste års U21 EM og VM, hvor han er målrettet efter at hive to guldmedaljer med hjem til samlingen i Egå, Aarhus.

Følg Patrick Döpping på Facebook her.

content-loader
content-loader
content-loader