Gå til hoved-indhold
Her er vi i Hundige, hvor broerne forsvandt tidligere i år. Foto: Jens Bondo RasmussenKort Nyt
Her er vi i Hundige, hvor broerne forsvandt tidligere i år. Foto: Jens Bondo Rasmussen

Vindstød af stormstyrke - vandet stiger op til tre meter

Masterne er begyndt at hyle på havnene flere steder i landet, hvor efterårets første blæsevejr har gjort sit indtog. Med vinden følger også betydelige vandstigninger.

Af Sara Sulkjær |

Efterårets første kraftige blæsevejr bevæger sig netop nu over den sydlige del af Danmark, hvor der kl. 15.16 er målt vindstød af stormstyrke, altså stød på mellem 25 og 28 sekundmeter, på Als og Lolland. 

Det er sjældent, at så hård vind rammer Danmark i september, hvilket skaber yderligere problemer for sejlerne, der i de fleste tilfælde endnu har bådene liggende i havn. 

Vadehavet hårdt ramt 

Ikke mindst må bådejerne i Vadehavet en tur på havnen for at løsne fortøjningerne. Her forventes flere steder en forhøjet vandstand på op til tre meter, kulminerende ved 21-tiden, viser tal fra DMI.  

Det er ligeledes i dette område samt på Fyn, Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm, at det kraftigste vinde forventes at gå i land: 

- Mange steder ventes hård vind til hård kuling omkring sydvest med vindstød op til stormstyrke, i de sydlige egne stedvis stormende kuling og vindstød af stærk-stormstyrke, forklarer DMI på sin hjemmeside. 

Det forventes, at vinden de fleste steder vil aftage i løbet af natten.  

Kilder: DMI og TV 2

content-loader
content-loader
content-loader