minbaad.dk
tirsdag 19. juni

En RIB forsøger at redde en optimistjolle i Dun Laoghaire Havn under stormen Brian. I højre hjørne kan to kæntrede joller ses. Foto: Stephen Collins/Collins Picture Agency.

Irsk optimist hold trænede i 40 knob

Irland blev i weekenden ramt af stormen Brian. Optimistjoller var ude at træne i over 40 knobs vind. Irish Sailing har nu udstedt redegørelse over situationen.

Kort Nyt | 28-10-2017 08:08 | Af  Maria Ravn Jürgensen

Irish Sailing, den nationale sejlunion i Irland, har udstedt en redegørelse, efter 16 optimistjoller trænede under Stormen Brian, som kom med vindstød på over 40 knob. Flere optimistjoller blev efterladt i Dun Laoghaire Havn, Irland, som følge af vejret.

Prognose slog fejl

Irish Sailings redegørelse lyder:

- Alle de sædvanlige risikovurderinger blev foretaget inden optimisterne blev sendt ud. Prognosen var at der vil komme et vejrvindue, hvor der var rimelige betingelser for træning. Der kom en byge, og beslutningen om at sende sejlerne ind blev taget øjeblikkeligt, lyder fra i Irish Sailings redegørelse.

Dun Laoghaire Kystvagt og RNLI kystbåde blev søsat. Ingen sejlere kom til skade, og de efterladte joller blev samlet op dagen efter.

16 optimistjoller var ude at træne, da stormen Brian ramte. Foto: Stephen Collins/Collins Picture Agency.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET