Gå til hoved-indhold
Med 3D kan man fx se dette vrag på Raymarines kortplotter. PR-fotoUdstyr
Med 3D kan man fx se dette vrag på Raymarines kortplotter. PR-foto

Raymarine viser nyheder om 3D-fiskesøgning på Ishøjs flydende

Nu giver RealVision 3D lystfiskere, dykkere, eftersøgnings- og redningshold samt bådejere en realistisk, lettilgængelig visning af havbundens topografi, havaffald og fisk.

Af Troels Lykke |

På bådmessen Ishøj Båd- og Vandsportsmesse fra 1. til 3. september præsenteres tre ting fra Raymarine, nemlig Axiom™ multifunktions display med RealVision 3D™ sonar og Lighthouse 3.

Christian Ryborg, chef for Raymarine i Danmark, ser frem til at vise nyheden på udstillingen i Ishøj om 18 dage.

Han fortæller:

- Raymarine lancerer multifunktions display er med quad-core touchskærm med 3D-visning og ægte CHIRP-funktionalitet på bådudstillingen. Vi er glade for at præsentere en helt ny produktserie af multifunktionelle display kaldt Axiom fra Raymarine.

Ordet Axiom er afledt af det græske ord axios og det latinske ord axioma, hvilket betyder “noget værdigt”.

- “AXIOM” er faktisk det perfekte navn til Raymarines kraftfulde nye multifunktionsnavigationssystem. Med integreret RealVision 3D™ sonar, det helt nye LightHouse 3 operativsystem og lynhurtig ydeevne takket være quad-core processor, er AXIOM et helt nyt eksempel på ydeevne inden for navigation og fiskesøgning, fortæller Christian Ryborg, der holder til i Køge.

Virkelighedstro fotos

Raymarine Axiom produktserien af multifunktionsdisplay er udstyret med virkelighedstro billeder via Raymarines eksklusive RealVision 3D for overlegen identifikation af fisk og strukturer under vandoverfladen.

De nye hårdføre touchskærme i glas kan fås i tre størrelser, 7”, 9” og 12,1”, og leveres forinstalleret med Raymarines nye operativsystem LightHouse 3.

Kombineret med Axioms hurtige quad-core processor sikrer LightHouse 3 en intuitiv og effektiv navigationsoplevelse takket være en nydesignet brugergrænseflade, som er hurtig at lære og let at tilpasse til personlige behov, lover producenten.  

NY RealVision 3D sonar - til lystfiskere

RealVision 3D sonar repræsenterer en teknologi, som lystfiskere har ønsket sig siden første dag – evnen til at se, hvad der foregår under, bag og på siderne af båden, det hele samtidigt og i tre dimensioner.

- Takket være quad-core processorens ydeevne viser RealVision 3D hele den submarine verden i fantastiske detaljer, herunder strukturer, område, fisk og foder. Brugeren kan nemt panorere, vippe og zoome ind og ud af 3D-billedet for at undersøge det fra en hvilken som helst vinkel, selv fra unikke synsvinkler som stående på søbunden og se op til bådens bund, forklarer Ryborg.

Tredimensionelt 

Ser du et område, du vil udforske nærmere? Eller måske en fiskesværm i havbunden eller omstrejfende pelagiske fisk? Et enkelt tryk på point-of-interest (interessepunkt) hvor som helst på det tredimensionelle rum, giver mulighed for nem waypointing, som vises direkte i kortvisning. 

Axiom giver Raymarine lystfiskere en helt ny måde at se på undervandsdata på samt endeløse tilpasningsmuligheder for at imødekomme individuelle behov, det hele fra en transducer, som er inkluderet i prisen, således at der ikke kræves sort boks, har motorbaadsnyt.dk erfaret i år under test på La Maggiore-søen i Italien.

RealVision 3D transducere kombinerer CHIRP DownVision, CHIRP SideVision, High Frequency CHIRP, og RealVision 3D i ét enkelt transducerhus.

Gyrostabilisering

Derudover kompenserer Raymarines sonarteknologi med gyrostabilisering for bådens bevægelser og leverer naturtro 3D-sonarbilleder.

Kortlægning af hele vandområder har aldrig nogensinde før været lettere og hurtigere med indstillinger på op til 300 fods til venstre og højre samt op til 300 fods dybde. 

Til dykkere og lystfiskere

Nu giver RealVision 3D lystfiskere, dykkere, eftersøgnings- og redningshold samt bådejere en realistisk, lettilgængelig visning af havbundens topografi, havaffald og fisk.

Det manglende forbindelsesled mellem sonar, søkortplotter og teknologier til at fokusere til siderne og nedad er kommet, og giver brugerne en omfattende og realistisk visning af den submarine verden. 

Avanceret operativsystem og hardware

Ingeniørerne hos Raymarine har lyttet til kunderne, som ønskede en drastisk forbedret og mere intuitiv brugeroplevelse. Resultatet? LightHouse 3, en hurtig, dynamisk og brugervenlig grænseflade, som giver dig fuld kontrol med kun få berøringer.

Ved hjælp af betjeningselementerne i LiveView-menuen i LightHouse kan brugeren let tilpasse kortet og se i realtid, hvordan visningen på navigationsdisplayet ændres. Tilføjelsen af intelligente, kontekstsensitive vinduer og nye korttilstande resulterer i overskuelige menuer med hurtig adgang til korttilstandene enkelt, detaljeret og fiskesøgning. 

Hurtig processor

En af de funktioner, som ofte overses inden for marinelektronik, er processoren, der er afgørende for den hastighed og lethed, når der køres mange forskellige funktioner samtidig.

Hjertet i hver Axiom-enhed er et fast integreret stykke hardware: en quad-core CPU, som giver brugeren mulighed for hurtig opstart og at køre mange forskellige skærmvisninger samtidigt med flere vinduer, databokse, justeringer i realtid, mens Axiom udfører mange opgaver i baggrunden. 

Priserne på Raymarine Axiom MFD-serien er fra $649,99/ 745.00 EUR op til $3349,99/ 3,295.00 EUR +25 procent moms.

Læs mere hos Raymarine i Køge - se video, hvor motorbaadsnyt.dk tester produkt:

 

content-loader
content-loader
content-loader