Gå til hoved-indhold
To X-35ere røg i infight. Nu kan den ene båd ikke sejle efter T-bone. Foto: X-YachtsKapsejlads
To X-35ere røg i infight. Nu kan den ene båd ikke sejle efter T-bone. Foto: Per Heegaard/X-Yachts

X-35ere i T-bone på førstedag i X-Yachts Gold Cup 2017

400 X-Yachts sejlere i fire felter startede stævnet med tre sejladser for sports-klasserne og distancesejlads for familie-klassen. I X-35-klassen blev det voldsomt ved VM.

Af Troels Lykke |

Øresund og KDY som vært leverede de bedste sejladsbetingelser, sejlede kan ønske sig; sol og 7-10 m/s med masser af skift at lege med, fortæller PR-medarbejder for stævnet Susanne Boidin.

400 passionerede X-Yachts sejlere spredt ud over fire felter startede stævnet godt ud med tre race for sports-klasserne og en lang distancesejlads for familie-klassen.

Skiftende vinde og skiftende resultater

X-Yachts racene, der foregik tæt på land, blev udsat for det kendte fænomen ud for Skovshoved Havn, nemlig vindspring og -pust. Vinden sprang 30 til 40 grader frem og tilbage, og sejlerne var nødt til at være opmærksomme hele dagen.

Sandsynligvis på grund af den springende vind så vi forskellige vindere af dagens race. I Sports-klasse A var de tre race vindere tyske Quattro (styret af Klaus-Pter Boock) og danske Mille (Kim Rasmussen) og igen Quattro. I Sportsklasse B var det henholdsvis danske X4Box (Henrik Jørgensen), tyske Bajazzo (Sven Zoller) og svenske Veronix (Stephen Berntsson), der fordelte dagens tre sejre mellem sig.

Family Class tog Øresund rundt

Den populære kategori Familie-klassen blev sendt ud på et komfortabelt race rundt i Øresund, hvor de tre danske både Xc-L (Birker Hansen) blev første, X-One (Ib Kunøe) blev anden og Xpedition blev tredje – blot få minutter, der skiller sig efter korrigeret tid. 

X-35’erne havde allerede kridtet banen af for resten af X-Yachts sejlerne ved at starte deres VM i går. Feltet har formået at sejle seks sejladser og det svenske team (SWE122), styret af Jacob Jacobsen, fører for anden dag i træk. 

Kollision mellem to X-35

Sejladserne er tætte, og med målet om at vinde presser sejlerne bådene til det yderste.

Desværre en tand for hårdt for to af X-35 bådene, som dyster om VM-titlen. NOR 191 og SWE 167 havde et T-bone sammenstød grundet en styrbord/bagbord situation.

”Vi var omkring 4-5 både, som var meget tætte ved topmærket. Vi var på bagbord, og vi kunne ikke falde af for nordmændene i pustet”, siger rorsmanden fra det svenske team Johan Rockström.

No hard feelings

Hans konkurrent fra det norske team Amund Hosoien svarer sympatisk:

”No hard feelings her fra. Det er hvad, der sker i kapsejlads”, og de to rorsmænd nyder den gode sociale atmosfære efter sejladserne.

Den norske besætning leder nu efter en X-35 at leje for resten af sæsonen.

Resultater

Fotos: Per Heegaard

Store X-Yachts ud for Vedbæk.

Det ligner en X4.

content-loader
content-loader
content-loader