Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Start ud for Skovshoved. Foto: Per Heegaard

Svensker vandt X-35 VM

Ny rapport fra X-Yachts Gold Cup, der slutter i dag. Ny film fra stævnets dag 2.

Af Troels Lykke |

At sejle en båd med de tre karakteristiske striber langs vandlinjen gør en automatisk medlem af X-Yachts familien – og X-Yachts Gold Cuppen fungerer som ”fætter/kusine-festen”.

Det er hvad, der gør atmosfæren så speciel, når alle X-Yachts sejlerne mødes hos KDY for fjerde år i træk, lyder det i en pressemeddelelse fra KDY.

På morgenstunden af dag to ved X-Yachts Gold Cup på Skovshoved Havn mødtes man af den perfekte kombination af forventningens glæde og spænding. Sejlerne forberedte sig på endnu en dag på vandet – denne gang i en del mindre vind. 

Se film fra fredagens sejladser

Legendernes dyst i familieklassen

Efter to dage med langdistancesejladser i Øresund ligger de to danske teams X-One (Ib Kunøe) og XL (Birger Hansen) på en delt førsteplads.

Begge besætninger er, ud over rorsmændene selv, spækket med skrappe sejlere som Niels Jeppesen, Kim Haugaard, Per Weiskvist, Henrik Søderlund, Sten Kjølhede osv. Spændende at se, hvem der vinder dagens sidste og afgørende sejlads. 

 Det er blot få point, der skiller sig i toppen i Sports Class A og B. Tyske Quattro (Klaus-Peter Boock) og danse Mille (Kim Rasmussen) ligger på henholdsvis første og anden pladsen med 6 og 8 point i Sports Class A. I Sports Class B deles førsteplads ind til videre mellem svenske Veronix (Stephan Berntsson) og danske Stony 7 (Steen Toftebjerg). 

X-35 verdensmestrene er fundet

Efter otte sejladser i X-35 VM, der sejles som en del af X-Yachts Gold Cup, har svenske Joanna (Jacob Jacobsen) allerede sikret sig guldmedaljen.

Danske Foxy Lady (Jette Dalegaard) ligger til at tage sølv, hvilket bliver spændende at følge med blot en sejlads tilbage til det samlede pointregnskab.

Premiere for X4 ved X-Yachts Gold Cup 

For første gang ved et X-Yachts Gold Cup tilslutter den ny-designede X4 sig til resten af X-Yachts feltet, og får en varm velkomst af sejlerne. Tanken bag den nye X-Yachts model er at fusionere Xc’eren og Xp’eren, og dermed kombinere performance, stil og luksus.  

Ved dette års X-Yachts Gold Cup deltager tre X4 i familie-klassen og et team i Sports Class B. Tilbagemeldingen fra ejerne og besætningen på molen på Skovshoved havn er, at ”båden er let at håndtere”, ”føles som en jolle”, ”er let at håndtere for besætningen”, og ”præsterer både som kapsejlads- og turbåd”. 

X4 blev lanseret sommeren 2016, og er allerede blevet nomineret til ”European Yacht of the Year”, har vundet Cruisings World’s ”Best full-sized Cruiser Under 50ft” og Hiswas ”Sailing Boat of the Year 2017”. 

content-loader
content-loader
content-loader