Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses læserens egen båd, en 5,7 m HT båd, der kunne være blevet sejlet ned. Foto: Anders Skole Overgaard

Båd viger ikke - kender du det?

Vi har modtaget beretning fra Lillebælt. -Det kunne have gået helt galt, fortæller Anders Skole Overgaard, der har tegnet båden og advarer mod sejleren.

Af Troels Lykke |

Ukendt båd er på vej sydpå Kl. 05:00 i Lillebælt i juli sidste år - muligvis på vej mod Tyskland, forklarer Anders Skole Overgaard fra Steenstrup på Fyn.

Vi mødte ham midt i farvandet Vest for Skjoldnæs fyr - motorbåden med mørkeblå side og hvid overbygning, hvid bund sejlede sydpå med ca 35 knob. 

Han har altså os på sin styrbord side.

Vi sejlede fra Vest mod øst med konstant 13 knob og konstant kurs, vinkelret på hans kurs.

I hele den tid vi kunne observere båden som en "lille mørk plet med bovbølge", havde vi samme pejling, og var derfor på kollisionskurs.

Da vi kom tættere på, så det stadig ikke ud til at han ville ændre lidt kurs for at gå bagom - så vi blinkede gentagne gange med lanterne-lyset - ikke nogen forskel.

Vi stoppede helt op

Vi stoppede helt op lidt før vi ville mødes, for undgå et meget tæt forbisejling eller en kollision.

Vores båd er mindre end hans, så han synes måske ikke at han så behøver at tage lidt hensyn// overholde sin vigepligt og ændre kurs en lille bitte smule - det ville ikke koste ham tid.

Da vi krydsede hans kølvand erferfølgende, så vi at det var totalt snorlige, så han sejlede antageligt med autopilot, og har ikke gidet afvige lidt, for at overholde vigepligten.

Efter hans kurs at dømme er han på vej til Tyskland, så pas på ham dernede.

Det er yderst ubehageligt at møde sådanne motorbåde - Han udviser absolut mangel på hensyn.

Hvad skal man gøre, når man møder sådan en? Spørger Anders Skole Overgaard.

Sådan så båden ud, der ikke ville vige, ifølge Anders, der her har tegnet den fremmed båd han gerne vil have en forklaring fra.

content-loader
content-loader
content-loader