Gå til hoved-indhold
Vinderne i Dirty Diana fra Hellerup ses her i Hornbæk. Fotos: Hannibal Henrik Korting PaulsenKapsejlads
Vinderne i Dirty Diana fra Hellerup ses her i Hornbæk. Fotos: Hannibal Henrik Korting Paulsen

CB66 DM: Dirty Diana og Casparij vandt igen

DM i Hornbæk havde 20 både til start, heraf ni svenske. Klassen bruger populær mole-gin-tonic. Casparij, Andreasen og Mørup-Petersen sejrede. Læs herlig beretning fra bronze-vinder Per Baatrup.

Af Troels Lykke |

Danmarksmesterskabet for CB66-klassen blev traditionen tro sejlet i Hornbæk 11-13. august, hvor baneleder fra Hornbæk Sejlklub Henrik ‘Hønse’ Paulsen stod for arrangementet på vand såvel som på land.

Mesterskabet havde tiltrukket 20 både, hvoraf Sverige stillede med 9 besætninger.

Det forklarer Per Baatrup i denne artikel.

Fredagens sejladser startede klokken 13:00 og blev afviklet i let vind på 3-4 m/s fra vest-nordvestlig retning. 

Hornbæk viste sig endnu engang at være et af Danmarks sværeste steder at sejle med hensyn til komplicerede strømforhold og tilhørende vindforhold.

På vores små baner under land er det ganske svært at finde rundt og forholdene ændrer sig meget i løbet af dagen.

Der blev afviklet fire fine sejladser, som chefen for det hele, Henrik “Hønse” Paulsen, fyrede af som perler på en snor.

De forsvarende mestre på DEN-164/Dirty Diana fra Hellerup Sejlklub med Michael Casparij, Ulrik Andreasen og Simom Mørup-Petersen sejrede. De viste stort taktisk overblik og lagde sig allerede på førstedagen klart i spidsen med en serie på 2-1-1-3 og 7 point.

Kampen om andenpladsen var noget tættere med 3 både i infight: SWE-160/RipRapRup med 15 point, DEN-107/Donatella med 16 point og DEN-155/Mænd der elsker kvinder igen med 16 point.

Andre både der viste storform fredag var DEN-162/Lille Clara på 5.pladsen med 20 point samt  DEN-151/Sugar Baby.

Fantastisk stævnebro med mole-gin-tonic

Hornbæk Havn har i 2016 bygget en fantastisk stævnebro ved nordmolen, og her stod Rasmus Knude klar med en “mole-gin-tonic”, da vi kom ind.

Rasmus er tidligere formand for CB66-klubben og ved, at sejlerne sætter pris på det gode liv.

CB66 har tidligere haft Jensen Bermondsey Gin som sponsor, og nu havde Rasmus en Vanagandr London Dry Gin med til festlighederne.

Serveringen med appelsinskal var dog lidt kontroversiel, hvor vi tidligere har haft lime, agurk og rosmarin.

Fredagens middag blev afholdt i Bådeklubbens dejlige lokaler med et særdeles eksperimenterende nordisk køkken.

Modsat alle trends med langtidsstegning blev kødet lynstegt ved, at der først blev sat ild til grillen, hvorefter den blev slukket med en pulverslukker.

Sejlerne var dog noget skeptiske ved denne NOMA-lignende opskrift, og derfor blev der hurtigt bragt nye forsyninger, tilberedt på traditionel vis.

Efter middagen fortsatte aftenen på Det Fedtede hjørne med musik, dans og diskussioner i baren, men ifølge ‘klassereglerne’ er der referat forbud fra disse selskabelige aktiviteter….

Lørdag blev starten kortvarigt udsat, da dommerbåden lige skulle skubbes igang, og der var vist også en svensk båd, der havde lidt start vanskeligheder efter fredagens ‘program’.

De første sejladser blev afviklet i lette vindforhold med 3-4m/s fra vest, hvorefter der ved 11 tiden kom 7-8m/s. Surfturene var dog en kortvarig fornøjelse, da det igen løjede til 3-4m/s efter et par sejladser.

Mænd der elsker kvinder startede med to prikker

“Mænd der elsker kvinder” havde forberedt sig rigtig godt på lørdagens taktik i baren fredag aften. Taktikken viste sig ganske effektiv, da de lagde ud med 2 prikkere, hvorefter Dirty Dianas store forspring var reduceret til kun 6 point og spændingen genetableret.

De skulle dog muligvis være blevet hængende lidt længere i baren, da vindertaktikken slap op, og de fulgte prikkerne op med ustabile resultater og placeringer både i top-3 og midt i feltet.

Samlet sejlede vi 8 sejladser og Dirty Diana viste hele dagen stor evne til at sejle sig op gennem feltet, når de kom i problemer på startlinien eller ramte et vindhul. Med en 4.plads som dårligste resultat, blev der aldrig for alvor tvivl om lørdagens topplacering.

Ellers var det DEN-165/Attention Solutions, der strålede om lørdagen.

Gallamiddag

Lørdag aften var der gallamiddag med buffet på Restaurant Hansen et par hundrede meter fra havnen. 

Aftenens stemning var mere eftertænksom sammenlignet med den løsslupne stemning fredag aften. Årsagen hertil fandtes i DMIs vejrudsigt, der havde varslet 8-13m/s fra nordvest til søndagens sejladser.

På den overriggede CB66er kræver disse vindforhold stor fysik i hængestropperne, hvor alle sejlere hænger både op og ned af bakke.

Forberedelserne til søndagens sejladser begyndte derfor allerede lørdag aften med at tømme buffeten og derefter en rolig hånd med Baroloen, som Andreas med sikker sans udvalgte på vinkortet.

Søndag morgen skulle det dog vise sig, at realiteterne var endnu værre, end DMI havde varslet. På bådene i havnen blev der målt alt fra 10-17 m/s fra NV.

Hønse udsatte start - det blæste

Baneleder Hønse udsatte derfor starten med en time, så der blev tid til en ekstra kop kaffe, mens overdommeren personligt sejlede ud i en RIB for at kontrollere forholdene.

Da Hønse kom i land, var beslutningen klar. Han havde målt 13-14m/s i gennemsnit på banen. Desuden ville det ikke være sikkert at komme ud af havnen for sejl på grund af store bølger og kraftig strøm.

Danmarksmesterskabet 2017 var dermed afgjort efter 12 sejladser og genvundet af Dirty Diana med 19 point efterfulgt af ‘Mænd der elsker kvinder’ med 44 og Donatella med 50 point.

Sov i Swan 46

Hornbæk-arrangementet er et all-inclusive arrangement med morgenmad, madpakker og aftensmad i topklasse. Der gives dog dispensation til at overnatte i andre byer og indkvarteringen viser alsidigheden i klubben:

Der er alt fra tipi-telt på stranden over lokale sommerhuse og Airbnb. Årets trend var dog følgebåde med 2 stk Swan-46 og flere både i 34-36 fods klassen.

Stor tak til Hønse for årets arrangement og den gode melding om, at vi fortsætter stimen af Danmarksmesterskaber i Hornbæk i 2018.

Herligt med den store deltagelse fra broderlandet, og Nordic Sailing League 2017 afgøres med finalestævnet i Halmsted 30.September - 1.oktober.

På Donatella fik vi bronzemedaljerne efter et fint stabilt stævne. Havde vi bare ikke lige fisket topmærket med T-kølen eller …. Det kræver lidt mere træning at bestige de finere trin på skamlen, forklarer Per Baatrup.

Se fotos fra DM - foto: Hannibal Henrik Korting Paulsen

Medaljetagere til CB66 DM. Klassen holder primært til i Hellerup.

Tæt på land blev der sejlet.

content-loader
content-loader
content-loader