Gå til hoved-indhold
Emil Erichsen, tidligere Laser-sejler, er en eftertragtet foredragsholder. Her på Boat Show i marts. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Emil Erichsen, tidligere Laser-sejler, er en eftertragtet foredragsholder. Her på Boat Show i marts. Foto: Troels Lykke

Kendis-brødre tilbage i CB66 klassen

Emil og Theis Erichsen fra Kurs mod fjerne kyster-program vil atter sejle i CB 66 klassen i Hellerup og stævner i sejlsportsligaen. CB66-klassen fortæller.

Af Troels Lykke |

De nære kyster er rykket nærmere for Erichsen-brødrene, der gør comeback i CB 66 klassen her i 2017. 

Som kommentatorer på OL i Rio, har familien varmet op til igen at være klar til kapsejladsbanen.  Emil og Theis Erichsen, der lige er vendt hjem efter en 3 år lang jordomsejling med skibet Havana, vender nu tilbage til kapsejladsbanerne i deres CB 66'er.

Emil har sejlet kapsejlads i mange år, i både Optimist, Europa og Laserjollen, og er skipper på CB66´eren. Men planen er at både far, Mikkel Beha, mor Marian og de 2 mindre brødre Theis og Alfred alle skal være med på CB-holdet i 2017 sæsonen.

Starter med bootcamp

CB66 sæsonen starter op med en træningsbootcamp, hvor alle er velkomne - også helt nye sejlere.

Trim og kapsejladsteknik vil være i fokus på campen. Her lærer de erfarne sejlere fra sig under en hyggelig og afslappet atmosfære. Det binder klassen mere sammen og skærper niveauet ude på banen.

Det fortæller Susanne Madsen fra CB66 klassen.

Boot campen er tilrettelagt med fokus på råd og tips omkring  trim, opsætning, taktik og gode sejloplevelser. Det er hyggeligt og rigtig lærerigt – alle er velkomne, og ingen er for nye eller for gamle til at være med.

, som følger Sejlsportsligaens 1. division. Det er med til at sikre en fantastisk stemning på havnen til stævnerne, og gode muligheder for at møde gamle sejlervenner, eller stifte nye bekendtskaber på tværs af klasser og klubber.

Sommeren 2017 byder på en række spændende dyster:

• Boot camp den 8-9 april
• Påskestævne i Hellerup den 15-16 april
• 4 stævner i Sportsbåd Open
• DM over 3 dage
• Nordisk mesterskab
• 2-3 svenske stævner

www.cb66.dk

Nyholm kommer tilbage - og vinder (nok igen)

Der er stor interesse for klassen ude i klubberne -  nye sejlere kommer til og gamle sejlere vender tilbage til klassen.

I 2017 ser vi frem til et gensyn med de tidligere Danmarksmester i 2011 og 2012 - Anders Nyholm og Christian Schaffalitzkys- som gør comeback i klassen.

Det skærper konkurrencen i klassen, og det giver bedre sejlere samlet set. Det er vigtigt at have gode sejlere i klassen, som kan vise vejen for de andre og som kan lære fra sig, når der kommer nye sejlere i klassen.

Der er generelt både mullighed for at deltage i nationale og internationale stævner samt lokale aftensmatcher, så de sejladsmæssige ambitioner kan tilfredsstilles.

Men Det sociale liv fylder meget i klassen – når vi sejler aftensmatcher spiser vi sammen og når vi er til stævner er der liv og glade dage for alle aldre.  –og det giver bare vildt meget sejlglæde for både grønne og mere garvede sejlere. 

CB66 Racer er en god båd at vælge for dem, der er trætte af at kæmpe med at samle store besætninger til kølbåds-kapsejlads, og som gerne vil kunne deltage i stævner over hele landet uden at skulle bruge tre weekender på ét weekendstævne.

 

 

Til stævnerne sejler vi typisk 6-7 sejladser på en dag:PR-foto

content-loader
content-loader
content-loader