Gå til hoved-indhold
Havne
Det er salg af grunde på bådopbevaringspladsen, som er omdrejningspunktet for at få planerne for marinaen ført igennem, ifølge borgmesteren.

Ny større marina på vej i Kerteminde

Salget af blandt andet en del af sejlernes vinteropbevaringsplads skal betale for en ny og større marina.

Af Troels Lykke |

Planen er at opgradere marinaen, så det bliver et mere attraktivt område.

- Min holdning er, at det blandt andet er på sejlsport og andet maritimt relateret, Kerteminde skal profilere sig på fremover. Og der har vi bare en marina, som har godt og vel 40 år på bagen. Vi er nødt til at have den opdateret til en standard, der er lignende 2020, siger borgmester Hans Luunbjerg (V) til fyens.dk.

Attraktiv promenade

I planen er der flere klubhuse og andre faciliteter ved promenaden samt en ny jollehavn, hvor kajakker og kanoer kan sejle igennem havnen under molerne, i stedet for udenom.

Der vil blive anlagt en tribune eller amfiscene på promenaden med nye broer ud fra, som kan danne centrum for en mere attraktiv promenade, og havnen bliver større, da molen udbygges, så man kan gå fra Nordre Havnekaj helt ud til bananen, som den yderste mole kaldes i folkeviddet.

100 pladser mere

Det vil også give plads til 100 flere både i vandet. De nuværende træbådebroer, der er slået fast, vil blive udskiftet med betonbroer, som flyder på vandet og som er nemmere at vedligeholde.

Marianvejen vil desuden blive åbnet op ud til Hindsholmvej, og Islandsgade forlænges op til Marinavejen.

Det er de maritime klubber Kerteminde Sejlklub og Kerteminde Kajakklub, og forretningsdrivende som Restaurant Sejlklubben og Folkebådscentralen, der skal blive enige om udspillet.

Bådpladser skal give økonomi

Det er bådopbevaringspladsen, som er omdrejningspunktet for at få planerne for marinaen ført igennem, ifølge borgmesteren.

Af havneplanen fremgår det, at en del af pladsen inddrages til byggeri, og antallet af pladser vil gå fra 466 til 435.

- Sejlerne siger, at vores plads på land, må I ikke røre ved, siger Hans Luunbjerg, der kan se en engangsindtægt ved at sælge byggeretter, og på den måde kan man bruge den på at opgradere marinaen, siger han.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader