Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Rapport fra finaledag i X-Yachts Gold Cup

Finaledagen ved X-Yachts Gold Cup var med sol og let mellemluft. Se også film produceret af Nikolaj Klindt Schwaner fra lørdagens slutning. Se resultater og Heegaard-fotos.

Af Troels Lykke |

Det kunne ikke blive en flottere finaledag på Øresund for X-Yachts Gold Cup 2017 deltagerne - fuld sol, 20 grader og 3-5 m/s.

De sidste og afgørende sejladser blev afholdt og et brag af en præmieoverrækkelse satte punktum for stævnet. 2019 bliver næste Gold Cup for X-Yachts sejlerne.

X-35 VM-guldet gik til svenskerne

Et team havde sejlet en sublime serie og vandt dermed guldet allerede inden sidste sejlads ved X-35 VM. Vinderen blev dermed svenske Joanna med Jacob Jacobsen ved roret.

“Vi er så glade for at have vundet i år! Vi blev fjerde ved vores sidste VM i 2015, så det er bare sådan en skøn følelse at træningen og konsistens I teamet og har givet”, siger rorsmand Jacob Jacobsen. Sølvet gik til Danske Foxy Lady (Jette Dalegaard) og bronzen til svenske Escape (Mats Rimmö). 

Se video fra lørdagens finaledag

Familieklassen rundt om Flakfortet

I Gold Cuppens familieklasse blev sejlerne på tredjedagen sendt ud på en bane rundt om Flakfortet.

Vinderen af racet og ligeledes i det samlede resultat blev danske XL med Birger Hansen som rorsmand.

Andenpladsen gik til danske X-One (Ib Kunøe), hvor Niels Jeppsen, X-Yachts grundlægger og direktør sejlede med om bord. På en tredjeplads kom danske Xtravaganza (Kai Hoffmann). 

Til stor morskab for alle middagsdeltagerne ved Gold Cuppens præmieoverrækkelse indrømmede Niels Jeppsen i sin tale med glimt i øjet at det var lidt hårdt at blive slået af Birger, der er hans tidligere partner – med 18 sekunder. 

Nervepirrende tæt i sportsklasserne

I Sports Class A og B var det blot med få point der afgjorde, hvem der skulle vinde.

I Sports Class A gik sejeren til tyske Quattro (Klaus-Peter Boock), andenpladsen til danske Mille (Kim Rasmussen) og schweiziske Morning Breeze (Bruno Frank).

Sports Class B blev vundet af danske Stony (Steen Toftebjerg), danske X4Box (Henrik Jørgensen) blev nr. 2 og svenske Veronix (Stephan Bertntsson) blev nr. 3. 

Direktør vil få flere med til X-Yachts Gold Cup 2019

Niels Jeppsen, X-Yachts direktør, løftede ved præmieoverrækkelsen sløret for at X-Yachts har store planer for Gold Cuppen i 2019, hvor X-Yachts fylder 40 år.

Niels lagde ikke skjul på at det faldne deltagerantal var bekymrende, men at ham og værftet ville gøre alt hvad der var i deres magt for at tilbyde det mest attraktive stævne i 2019. 

Resultater og Per Heegaard fotos her

Har KDY kontakt til vejrguderne?

Stævnets store samtaleemne har været vejret. Vejrudsigten så op til X-Yachts Gold Cup ikke for lovende ud, men ved stævnets åbningsceremoni afslørede KDY’s formand Lars Ive at han havde en speciel forbindelse til vejrguderne og lovede dermed lidt modigt godt vejr atter i år.

Det er fjerde gang at KDY afholder X-Yachts Gold Cup i Øresund og alle tidligere år har der været sol og perfekt vind for sejlerne. KDY’s formand må siges at have de rette forbindelser for sejlerne blev serveret med både vind og sol alle stævnets dage – og alle ville ved præmieoverrækkelsen gerne have Lars gode kontakt. 

”Det er en fornøjelse at afholde X-Yachts Gold Cup igen i år og huse så mange X-Yachts ejere, både fra vores egen klub og fra ind- og udland. Der er en helt unik atmosfære både på vand og land og det er herligt at være vidne til”, siger Lars Ive.

Lars Ive lovede ligeledes i sin tale ved præmieoverrækkelsen at lige meget hvordan planerne blev for X-Yachts Gold Cup for 2019, ville KDY ville stå for vejret. 

content-loader
content-loader
content-loader