Gå til hoved-indhold
Fleischer blev nummer 7 ud af 108 RS:X surfere. PR-fotoKapsejlads
Fleischer blev nummer 7 ud af 108 RS:X surfere. PR-foto

Sebastian Fleischer rykker - 7er ved EM i RS:X

RS:X-surferen fra KDY viste lovende takter gennem stævnet i Marseille, men missede semifinale med en enkelt placering til sidst. Fleischer er nu i stærk træningsgruppe.

Af Troels Lykke |

OL-surfer Sebastian Fleischer hentede forleden karrierens hidtil bedste resultat ved et mesterskabsstævne, da han sluttede på en 7. plads ved RS:X-klassens EM i Marseille.

Fleischer leverede en flot indledende serie med placeringer som 7, 8, 22, 3 og 5 - og fulgte lige så stærkt op med placeringer som 17, 6 og en 1'er til sidst i de tre gennemførte guldfelt-sejladser.

Med en samlet 7. plads gik Fleischer herefter videre til et særligt knald-eller-fald-format på finaledagen, fortæller Dansk Sejlunion.

De 12 bedst placerede fra guldfeltet lagde ud med en kvartfinale, hvor de seks bedste gik videre til semifinalen - og herefter skulle de tre bedste senere sejle finale om medaljerne.

Fleischers EM sluttede en ærgerlig 7. plads i kvartfinalen - blot én placering fra semifinalen.

Rigtig godt tilfreds

"Det var bittert, lige da det skete, jeg gik jo ind til finaledagen med en chance for at blive Europamester. Men overordnet er jeg rigtigt godt tilfreds. Jeg havde en 7. plads inden kvartfinalen, og det blev også min endelige placering, så jeg mistede ikke noget til sidst," fortæller Sebastian Fleischer, hjemvendt fra EM-stævnet, der havde hele 108 RS:X'ere til start.  

Efter OL i Rio holdt han en længere pause, indtil han i marts genoptog træningen, bl.a. med et ophold i New Zealand. Med hans egne ord "var det som at starte en gammel dieselmotor", da han i april stillede op ved World Cup'en i Hyéres - og indledte med en stribe middelmådige placeringer, inden han sluttede stærkt af med to sejladser i top-10.

Mere ro på efter OLT

op-15 var målet ved EM - i bevidstheden om, at de fleste konkurrenter havde trænet i længere tid op til stævnet.

"Så jeg er lidt overrasket over, hvor godt det faktisk gik. Noget af det skyldes nok lettelsen over, at der ikke længere er et OL-pres. Der er mere ro på, og det er mere lystbetonet, når OL ikke skygger for det hele. Det er åbenbart den stil, der passer mig bedst," fortæller Fleischer, der havde sin stadig unge karrieres bedste periode tilbage i foråret 2015, hvor han hentede flere top-10-placeringer - mens han i perioden op til OL havde sværere ved at finde sit optimale flow. 

Realistisk niveau

Her spiller det mentale en stor rolle, bekræfter Fleischers træner, Adam Malling.

"Sebastians udfordring har været, at han hele tiden følte, han burde ligge fem placeringer højere oppe. Når det så ikke lige lykkedes, så er det gået endnu mere skævt for ham," forklarer Adam Malling og uddyber:

"Dét har vi talt meget om, og det er tydeligt, at Sebastian nu har fået et mere realistisk billede af, hvor han ligger i feltet. Det tager noget pres væk fra ham, og pludselig begynder han at præstere igen. Når Sebastian er bedst, så er han i top-10, men det er bare ikke et niveau, han har konstant - men det har han om tre-fire år."

VM på OL-baner

Om mindre end fire år gælder det OL i Tokyo. Allerede i år får RS:X'erne en forsmag på, hvad der venter til den tid, når årets VM sejles i OL-området.

"Jeg håber på at levere et godt resultat," siger Sebastian Fleischer om VM-forventningerne.

"Det vil være et godt signal over for Team Danmark og Dansk Sejlunion," tilføjer han med tanke på, at VM-resultater har stor betydning for hans fremtidige støttemuligheder.

Hollandsk forbindelse

Fleischers næste opgave bliver Delta Lloyd Regatta i Holland sidst i maj - og netop Holland kan meget vel blive nøglen til hans videre udvikling, efter han nu er kommet med i en uhyre stærk træningsgruppe med de to hollændere Kiran Badloe (nr. 4 ved EM) og RS:X-klassens absolutte topnavn, Dorian van Rijsselberge - dobbelt OL-guldvinder fra 2012 og 2016.   

content-loader
content-loader
content-loader