Gå til hoved-indhold
Sejlerne fra Frederikshavn ser ud til at gentage ligasuccesen fra i fjor. Foto: Flemming Østergaard PedersenKapsejlads
Sejlerne fra Frederikshavn ser ud til at gentage ligasuccesen fra i fjor. Foto: Flemming Østergaard Pedersen

Liga: Frederikshavn holder guldkursen - tæt bronzekamp

Frederikshavn har kurs mod et sikkert titelforsvar før de sidste sejladser søndag. Anderledes spænding er der om bronzen, hvor blot to point adskiller 3., 4. og 5. pladsen.

Af Sara Sulkjær |

Alt tyder på, at Sejlsportsligaens mesterskabstrofæ beholder sin nuværende plads på væggen i Frederikshavn Sejlklub. Før sæsonens allersidste sejladser, søndag, ligger de forsvarende ligamestre fra Frederikshavn Seahawks på en femteplads ved 1. divisionsstævnet i Skovshoved. 

De nærmeste forfølgere fra KDY ligger en enkelt tak højere – på fjerdepladsen – men har brug for at lægge yderligere fem placeringers luft til nordjyderne for at tage DM-guldet, fremgår det af en pressemeddelse fra Dansk Sejlunion

Med kun maksimalt fire flights tilbage, søndag, ligner det en mission impossible. KDY har til gengæld et godt greb om DM-sølvet før de sidste sejladser.  

Tæt bronzekamp

Spændingen samler sig derfor om bronzekampen, hvor Kerteminde, Skovshoved og Hellerup ligger helt tæt i den samlede stilling. Skovshoved har til stævnet på hjemmebane samlet guldholdet fra 2015 – med Cille Smedegaard, Peter Lang, Jakob Groth og Lars Nordbjærg. 

Også Hellerup har en stærk besætning på plads. Ombord er Trine Abrahamsen og Kristian Kvid Sørensen, begge med masser af ligaerfaring, foruden to markante ligadebutanter, Peter Wibroe, Volvo Ocean Race-sejler ved Vestas i 2014/15, og SAP Extreme-sejler Jonas Hviid-Nielsen.  

Det er dog Sejlklubben Sundet, der fører stævnet i Skovshoved foran netop Hellerup, der blev diskvalificeret i dagens sidste sejlads. En diskvalifikation, der kan vise sig at blive dyr for teamet, der blot har ét point ned til Skovshoved på tredjepladsen.

Kerteminde ligger seks'er og kan med en god afslutning, søndag, forsvare den samlede tredjeplads, som de altid stærke østfynboer havde inden starten på stævnet.

Kerteminde stiller i Skovshoved med sin faste besætning – og én af de besætninger, der har sejlet flest ligasejladser overhovedet – med Jørgen Mohr Ernst, Thomas Møhl, Yann le Helleix og Magnus Jung Johansen. 

Spænding i bunden

I bunden af rækken er intensiteten på fuld højde med topstriden. Søndag skal der sættes navne på fem nedrykkere.

Efter lørdag står der Sønderborg, Aarhus, Silkeborg, Bogense og Lynæs på de fem sorteper-pladsen – mens Hadsund og Thisted lige nu med det yderste holder sig på den rigtige side af stregen. Der bliver nerver på i den afsluttende bundstrid. 

Sejlsportsligaens sidste og afgørende sejladser skydes i gang søndag kl. 10.00 ud for Skovshoved. Se stillingen i Skovshoved her

Den foreløbigt samlede top-5 i Sejlsportsligaen: 

1: Frederikshavn Sejlklub (10 point)

2: KDY (15 point)

3: Kerteminde Sejlklub (20 point)

4: Skovshoved Sejlklub (21 point)

5: Hellerup Sejlklub (22 point)

Hele ligastillingen findes her

Der er nerver på i bunden, hvor blandt andet Silkeborg skal sejle suverænt søndag for ikke at undgå nedrykning. Foto: Camilla Hylleberg

Faaborg Sejlklub ligger i øjeblikket på en samlet 10. plads i ligaen. Foto: Camilla Hylleberg

content-loader
content-loader
content-loader