Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mischa er regerende verdensmester i A-Cat. Nu lærer han danskerne at foile bedre.

Verdensmester i A-cat underviser i Skovshoved

25 danske A-Cat sejlere har booket Mischa Heemskerk fra Holland til at træne i foiling, på læns - og nu også på kryds, der er "det nye sort" i A-klassen.

Af Troels Lykke |

Mischa er regerende verdensmester i A-cat og i samarbejde med DS er det lykkedes klassen at få ham til Danmark så sejlerne kan "suge" så meget viden som muligt.

- For nysgerrige er absolut mulighed for at kigge forbi og se 10 toptunede A-cats og få en foil snak hvis man skulle have lyst om eftermiddagen begge dage. Udover at Dansk Sejlunion har vist sin velvillighed skal også SKS og KDY have en tak for at stille materiel og faciliteter til rådighed, fortæller Tom Bøjland til minbaad.dk.

Se interview med Dansk Sejlunions sportschef og Tom Bøjland her

Rivende udvikling

Han fortæller videre:

- Ellers er klassen i rivende udvikling i Danmark i denne tid - i vinterens løb er der importeret endnu flere både - nye som brugte, og der er nu mere end 25 sejlende A-cats i Danmark. De aktive fleets er samlet omkring Skovshoved der jo som bekendt er ved at markere sig som "foil" centret i DK med både A-cats, Moths, Flying Phantoms osv. samt Kaløvig, Sønderborg og Svendborg.

Derudover har adskillige af de etablerede sejlere i klassen brugt vinteren på at optimere deres både med seneste foildesign og placering.

- Rent faktisk betyder det at mange med held og flid har opdateret deres ældre båd til en foilende båd med de nyeste specifikationer - man kan meget med epoxy, fortæller Bøjland.

content-loader
content-loader
content-loader